open haard

Bijna winter: zorg dat jij warmpjes voor de open haard zit!


Het najaar is inmiddels in volle gang. Waar we eerst ontzettend genoten hebben van een overheerlijke winter, is het de laatste weken flink wennen aan temperaturen die de 20 graden niet eens meer bereiken. Realistisch gezien worden deze temperaturen natuurlijk alleen nog maar lager de komende tijd. Gelukkig kent de winter ook een heleboel prachtige facetten en kunnen we niet wachten tot de gezelligste tijd van het jaar weer aanbreekt. Die kou mag echter wel achterwege blijven… of toch niet? Het aansteken van de open haard is al veel te lang geleden en juist iets waar we al bijna een heel jaar naar uitkijken. Binnenkort mogen we eindelijk weer! Ben jij al gewapend tegen de ergste kou?

Zo maak jij je open haard winterproof

Na een heel seizoen niet gebrand te hebben, is het belangrijk dat je je open haard eerst controleert voordat je deze aansteekt. Controleer de schoorsteen op eventuele blokkades en bekijk hoe het zit met jouw haardhout collectie. Bestel voordelig en snel haardhout online, zodat je genoeg voorraad hebt voor de komende winter.. Maak de open haard tevens grondig schoon, zodat deze er weer een heel seizoen tegenaan kan. Dat scheelt een hoop werk aan het einde van de winter!

Tip: veeg het overgebleven as weg na elke stookbeurt. Je hebt tegenwoordig enorm veel open haard accessoires, die het een stuk gemakkelijker maken om je open haard schoon te houden. Zo voorkom je hele ladingen as, die enkel gaan stinken en ophopen in de kamer.

Geen open haard? Ga dan voor een houtkachel

Een houtkachel is een prima alternatief voor de open haard. Daarnaast staat deze bekend om nog energiezuinigere kwaliteiten en kan deze ook nog eens ontzettend sfeervol zijn. Kachelhout van Openhaardhout-gigant.nl is een echte aanrader als je voorraad niet zo gevuld meer is. Dit hout is van enorm goede kwaliteit, waardoor je zoveel mogelijk rendement kunt behalen.

Maak de sfeer compleet met warme woonaccessoires

Lekker warm voor de open haard zitten is natuurlijk niet voldoende om die echte wintersfeer in je naar boven te halen. Woonaccessoires mogen immers niet ontbreken in dit winterse plaatje! Schaf een dikke plaid en gezellige kussens aan om een heerlijk ‘nestje’ te maken voor de open haard. Kruip gezellig tegen je geliefde aan of nestel je met een warme kop chocolademelk en dik boek voor de open haard. Dan proef je die echte wintersfeer pas echt! En de kou? Daar voel je helemaal niks meer van.

De voordelen van een open haard

Natuurlijk is een open haard niet alleen een geweldige toevoeging van je interieur in de winter, maar is deze in elk seizoen beschikbaar. Een open haard kent talloze voordelen en wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Een open haard staat voor gezelligheid en warmte. Als we denken aan gezelligheid, denken we direct aan een open haard. Dat is dan ook niet gek als je bedenkt hoeveel zintuigen bespeeld worden door het knetteren van het vuur en het aanschouwen van het heerlijke lichtspel.
  • Met een open haard en de haardhouten van Openhaardhout-gigant.nl zit jij nooit in de kou! Zelfs tijdens een stroomuitval blijf je er warmpjes bij zitten.
  • Met het juiste haardhout verhoog jij het rendement van je open haard. Hierdoor hoef je minder te stoken en dat merk je op de energierekening!

You may also like