Blijf warm met een mooie wetsuit


Nu de zomer weer zijn intrede heeft gemaakt zien we mensen massaal het water betreden. Ook watersporten worden weer zeer enthousiast ontvangen. Toch kan het water in de zee of op plassen nog best wel koud zijn. Bovendien wil jij als enthousiaste watersportster de winters zeker niet links laten liggen. Gelukkig is daar een goede oplossing voor bedacht, de wetsuit. Een wetsuit is een speciaal pak dat is gemaakt om de drager te beschermen tegen kou en onderkoeling. De wetsuit werd gemaakt voor duikers om ze te beschermen tegen kou, maar al snel werd er gemerkt dat er ook veel vraag is naar wetsuits voor andere watersporten. Dit zorgde ervoor dat het aanbod enorm groot werd gemaakt. Inmiddels kunnen we genieten van wetsuits in vrijwel alle soorten en maten. Ook de pasvormen zijn erg uiteenlopend. Maar met het grote aanbod is het erg lastig om nog een goede keuze te maken. Kies je voor een lange wetsuit of juist voor eentje met korte mouwen en korte pijpen? Kies je voor een extra dikke wetsuit of juist voor de wat minder dikke? In dit artikel geven we je enkele tips en leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een wetsuit.

Voordelen van een wetsuit

Een wetsuit is gemaakt om de drager te beschermen tegen kou en onderkoeling. Toch is dat niet het enige voordeel. De wetsuit beschermt je immers tegen nog veel meer dingen. Denk maar eens aan krasjes van onderwaterplanten of andere nare objecten die in het water leven. Je lichaam kan er al snel gehavend uitzien als je niet op de juiste manier beschermd bent. Een wetsuit kan hierbij helpen. Bovendien wil het oog ook wat en daarom zijn er tegenwoordig ook zeer mooie wetsuits verkrijgbaar in diverse flatterende pasvormen. Ideaal voor de modebewuste en sportieve vrouw!

wetsuit dames

Waar op letten bij de aanschaf van een wetsuit?

Doordat wetsuites in vrijwel alle soorten en maten komen is het lastig om de perfecte keuze te maken. Wij zetten graag voor jou op een rijtje waar je op moet letten bij de aanschaf van een wetsuit.

  • Zitcomfort, het is van essentieel belang dat een wetsuit gewoon lekker zit. Je wilt je vrij kunnen voelen in het water en niet belemmerd worden door een te krap of te wijd pak. Bovendien is een te wijde wetsuit nooit goed, dat zorgt er immers voor dat de isolerende werking minder goed is en het risico op onderkoeling blijft bestaan. Kies altijd voor een pak dat perfect aansluit op jouw gewicht en lengte. Vraag eventueel om advies aan een verkoper of kijk online naar het maattabel om de perfecte maat uit te kiezen.
  • Een stug of soepel pak? Er zijn wetsuits die enorm stug aanvoelen. Dit heeft als voordeel dat je makkelijker blijft drijven en is vooral geschikt voor beginnende watersporters. Als je een ervaren zwemmer en watersporter bent is een soepel pak vaak voldoende, omdat je met je eigen techniek al een groter drijfvermogen hebt. Het pak dient enkel om jouw lichaam warm te houden.

You may also like