buddha-to-buddha-sieraden

Waarom een Buddha to Buddha sieraad het geld waard is


De Buddha to Buddha collectie wordt gekenmerkt door de stoere en rauwe uitstraling van pure vakmanschap. De afgelopen jaren is de collectie uitgegroeid tot één van de meest populaire merken van dit moment. Met karakteristieke horloges, sieraden en mode voor dames en heren heeft dit merk al menig hart veroverd. Er zijn meerdere redenen waarom mensen zich zo aangetrokken voelen tot dit merk. Dit heeft veel te maken met het verhaal over passie en voorliefde voor het vakmanschap, het legendarische verhaal waarin dit merk zijn oorsprong vond.

Geschiedenis van Buddha to Buddha

Hoe is het legendarische verhaal van Buddha to Buddha eigenlijk begonnen? Om die vraag te beantwoorden moeten we terug naar het jaar 1997. Dat was het moment waarop Batul Loomans, de oprichter van Buddha to Buddha, op vakantie was in India. Hij werd overweldigd door de spiritualiteit in de omgeving. Hij observeerde meditatiesessies en raakte zó geïnspireerd dat hij tot in de vroege uurtjes werkte aan een zilveren armband. Het ontwerp van de armband bracht hij mee naar een lokale zilversmid. Op dat moment ging de legende van Buddha to Buddha van start.

Uniek in al zijn eenvoud

Toen Batul Loomans op een creatieve manier uiting wilde geven aan de spirituele verbinding die hij in India voelde, had hij nooit gedacht dat het merk uiteindelijk zo enthousiast ontvangen zou worden. Maar waarom voelen zoveel mensen een connectie met dit merk? Er zijn meerdere redenen om verliefd te worden op de bekende Buddha to Buddha sieraden. Zo zijn er mensen die zich simpelweg aangetrokken voelen tot de uitstraling van hun sieraden, horloges en kleding. Ook het unieke ontwerp en de kwaliteit van het vakmanschap zorgt er voor dat Buddha to Buddha zich onderscheidt van andere merken. Ook zijn er mensen die een diepe verbinding voelen met de manier van leven en de spiritualiteit die Batul Loomans destijds probeerde over te brengen.

buddha to buddha sieraad

Productie in Bali

Bali is heel belangrijk in het productieproces van Buddha to Buddha. Dit heeft veel te maken met de achterliggende spirituele beweegredenen, maar ook met de pure vakmanschap die hier gezien wordt. Het respect voor het materiaal en de spiritualiteit waarmee de sieraden vervaardigd worden is enorm belangrijk voor de smeders in Bali. Ze dwingen respect af van vakmensen over de hele wereld. Daarnaast is Bali onlosmakelijk verbonden met zilveren vakmanschap. Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat een groot gedeelte van het productieproces zich hier afspeelt.

Vakmanschap

Vakmanschap is het sleutelwoord van alle Buddha to Buddha producten. Of het nu om een ring, ketting of horloge gaat, ieder horloge wordt met dezelfde precisie en eindeloos geduld samengesteld. Het ontwerp begint bij de creatieve geesten die zich op het kantoor in Amsterdam bevinden. Zij proberen ieder jaar weer met nieuwe en innovatieve ideeën op de proppen te komen. De uitwerking van de ontwerpen wordt veelvuldig met veel creatieve en knappe koppen besproken. Vervolgens bepaalt een specialist of een ontwerp haalbaar is en hoe deze zich kan ontkiemen tot een eindproduct. Het ontwerp wordt vervolgens verzonden naar de meesters in Bali. Zij ontfermen zich over het produceren van een handgemaakt product. Na het produceren van het ruwe ontwerp worden de finishing touches aangebracht en gekoppeld tot een waanzinnig eindresultaat. Een prachtige toevoeging voor de gehele Buddha tot Buddha collectie.

You may also like