designseats

Creëer een vrouwelijke, ergonomische werkplek


Steeds meer vrouwen werken thuis. Niet zo gek: het is de ideale manier om werk te combineren met een druk gezin. Het is dan ook belangrijk dat er een mooie werkruimte wordt gecreëerd binnenshuis. Steeds meer mensen die thuis werken en een geruime tijd achter een bureau doorbrengen, ervaren rug- nek en polsklachten. Het is dan ook van groot belang dat er bij de inrichting van een werkruimte gelet wordt op ergonomie.

bureaustoel voeten armsteun

Meubels in een werkruimte

Ben je veel op de computer bezig tijdens je werkdag? Zorg dan zeker voor een comfortabele bureaustoel. Tijdens mijn zoektocht naar bureaustoelen stuitte ik op de design bureaustoelen van designseats.com. Deze stoelen hebben niet alleen een heel gaaf design, waardoor het echte eyecatcher zijn, maar voldoen ook nog eens aan alle ergonomische tips. Zo zijn ze in elke willekeurige stand te zetten en beschikken ze over comfortabele armleuningen. De zachte zitting zorgt er tevens voor dat je geen ongemak ervaart als je lang in dezelfde houding zit.

bureaustoel

Gebruik een voet- en armsteun

Persoonlijk heb ik gemerkt dat ik erg last van mijn benen en rug krijg als mijn voeten nergens op kunnen steunen. Als je niet erg lang bent en zelfs op de laagste stand van je bureaustoel nog niet goed op de grond kan komen met je voeten is het heel handig om een voetsteun aan te schaffen. Je kan natuurlijk ook een simpel krukje of een omgekeerde doos gebruiken. Het gaat er vooral om dat je je voeten plat op de grond kan houden, zonder dat je deze in een vreemde houding manoeuvreert.

Het is tevens zeer belangrijk om ten alle tijden je armen te kunnen laten rusten tijdens het werk. Vooral je polsen kunnen overbelast raken door het werken met een laptop of computer. Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld muissteunen, deze zorgen ervoor dat je je pols op een zacht kussentje kan laten rusten. Ook met een laptop is het aan te raden om toch gebruik te maken van een muis, omdat je zo beter ergonomisch kan werken.

Zorg ervoor dat het beeldscherm op ooghoogte staat

Als je werkt met een computer of laptop is het belangrijk om geen onnodige druk op je nek te geven. Als je bijvoorbeeld met je laptop op schoot zou werken, zou dit betekenen dat je je nek continue lichtjes buigt, wat weer resulteert in onnodige nekklachten. Je hebt speciale laptopsteunen, waarmee je ervoor kan zorgen dat het beeldscherm op ooghoogte komt. Hiermee kan je nekklachten eenvoudig voorkomen.

Breng een vrolijke sfeer in je werkruimte

Daarnaast is het natuurlijk ook erg fijn als je werkruimte over een beetje sfeer beschikt. Je wilt niet in een ongezellige, donkere kamer zitten. Dat helpt je ook niet bij efficiënt en plezierig werken. Plaats een paar leuke foto’s van je gezin of breng wat leuke accesoires aan, accesoires die passen bij jouw karakter maken je werkplek ook een stuk meer eigen. Overdrijf hier weer niet in: teveel tierelantijntjes kunnen je ook weer heel erg afleiden van het werk.

You may also like