De verschillende interieurstijlen

De verschillende interieurstijlen


Je bent van plan om je woning te renoveren, maar je weet niet goed hoe je hieraan moet beginnen. Je hebt nog geen stijl bepaald, want je vind het namelijk moeilijk om te kiezen uit al de opties. Voor jou is het gewoon belangrijk dat je woning er stijlvol zal uitzien, maar hoe doe je dat?

industriële stijl

Kies een interieurstijl

Hoewel kiezen niet makkelijk is en je het soms liever niet zou doen, zal je vroeg of laat toch een beslissing moeten nemen. De interieurstijl die je zal kiezen zal namelijk bepalen hoe je woning eruit zal zien, welke materialen en kleuren je zult gebruiken. Blijf je echt onbeslist tussen twee interieurstijlen? Dan kan je ze nog altijd proberen te combineren, daar is niets mis mee! Welke opties zijn er?

De romantische stijl

Er zijn tegenwoordig al veel te veel verschillende interieurstijlen om ze allemaal te gaan opnoemen, daarom worden de interieurstijlen op deze blog beperkt tot de meest gekende en hipste interieurstijlen van het moment. De romantische interieurstijl is erg in trek. Dat is niet moeilijk om te geloven, want de romantische interieurstijl straalt gezelligheid en liefde uit. Een perfecte basis voor je nieuwe woning, toch? Maar hoe begin je eraan? Zorg ervoor dat je kiest voor zachte schaduwtinten als kleur, zoals oudroze, vergrijsd groen of zacht violet. Materialen die worden gebruikt bij dit interieur zijn: stof, linnen, schapenvachten. Daarnaast zijn de details en accenten van groot belang bij een romantisch interieur. Voor een mooi effect kan je het best rechte lijnen met klassieke vormen combineren. In een romantisch interieur wordt er ook vaak gebruik gemaakt van plaids en kussens en een mooi tapijt. Kasten met glas in verwerkt staan ook mooi in dit interieur.

Etnische stijl

Denk maar aan een Scandinavisch, Aziatisch of Bohemien. Interieurstijlen die geïnspireerd zijn op andere delen van de wereld komen steeds vaker voor en mogen dan ook niet ontbreken uit dit lijstje. Je kan voor één van deze etnische stijlen kiezen, maar je kan ze ook combineren. De Aziatische stijl werkt bijvoorbeeld mooi met porseleinen accessoires en mooie blauwe, zwarte of bruine kleuren. Voor het bohemien interieur moet je met meer kleuren werken. Denk daarbij aan kussens en dekentjes in verschillende kleuren en er wordt vooral veel gewerkt met franjes, felgekleurde prints en kralen.

landelijk & modern

Het landelijk interieur is één van de populairste interieurstijlen die er is. Het landelijk & modern is hier een beetje een variant. Bij landelijk & modern kies je nog steeds voor de gezelligheid van het landelijke en de natuurlijke kleuren, maar hou je het strak zoals je dat bij een modern interieur zou doen. Dat wil zeggen dat je minder gebruik maakt van accessoires. Je kiest dus nog steeds voor natuurlijke kleuren en materialen, maar dan in een moderne stijl. Minder fransjes en frulletjes dus! In dit type van interieur past de Speksteenkachel van droomkachels.nl heel mooi!

Speksteenkachel van droomkachels

Hypermodern

Kies je liever all the way voor modern? Dan kan je kiezen voor een hypermodern interieurdesign. Deze stijl bestaat vooral uit heldere vormen en lijnen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van kleuren zoals zwart en wit, met felle accentkleuren.
Een ‘design interieur’ bestaat vooral uit heldere vormen en lijnen. Er wordt veel gewerkt met zwart en wit, maar ook met opvallende accentkleuren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor knalrode lampen of een opvallende oranje zetel. Hou het strak en gebruik steeds rechte lijnen. Kies voor meubelen die luxe uitstralen en probeer zoveel mogelijk licht binnen te trekken.

You may also like