voordelen dakkapel

De voordelen van een dakkapel


De zolder is voor veel mensen een fijne extra ruimte om spullen op te bergen. In sommige gevallen is die ruimte echter niet toereikend genoeg. Deze kan bijvoorbeeld niet als volwaardige slaapkamer ingezet worden en de loopruimte is beperkt. Dat is uiteraard ontzettend zonde, een extra verdieping waar geen gebruik van gemaakt kan worden. Wil jij meer licht en ruimte op zolder? Wil je het woongenot verhogen en de waarde van het huis vermeerderen? Denk dan eens aan een dakkapel. Hiermee maak je optimaal gebruik van jouw gehele woning. Wil je een dakkapel plaatsen en ben je benieuwd naar de voordelen? Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

1.         Hoger dak

Een veelgehoord probleem is te weinig loopruimte op zolder. Vaak is er sprake van een schuin dak, waardoor normaal lopen vrijwel niet mogelijk is. Dat kan veel problemen opleveren. Zeker als de zolder als extra kamer gebruikt gaat worden. Een dakkapel verhoogt het dak. Hierdoor creëer je meer loopruimte en kan de zolder voor meerdere doeleinden worden ingezet. Een extra verdieping waar je eindelijk goed gebruik van kan maken!

2.         Meer licht op zolder

Je geniet niet alleen van meer (loop)ruimte op zolder, maar ook van een grote hoeveelheid licht. Hierdoor voelt de zolder nog ruimer aan dan dat hij in werkelijkheid al is. Daarnaast is een goede hoeveelheid licht ook ideaal bij het creëren van extra slaap- of werkkamers. De kamers ogen zo niet alleen ruimtelijker, maar beschikken ook al over een enorme hoeveelheid sfeer. Licht is belangrijk, ook op zolder!

meer daglicht dakkapel

3.         Waardevermeerdering van het huis

Wist je dat je de waarde van jouw huis kan verhogen door middel van een dakkapel? Dankzij een dakkapel wordt de woonruimte groter. Door een groeiend aantal vierkante meters zal de woning daardoor meer waard zijn. Hou dit ook in je achterhoofd als je de dakkapel kosten gaat berekenen. Op de lange termijn verdien je deze terug, niet alleen door een groeiend woongenot maar ook door een waardevermeerdering van het huis.

waardevermeerdering dakkapel

4.         Onderhoudsarm

Veel mensen kijken op tegen de aanschaf van een dakkapel. Niet door de kosten of de uitstraling, maar door het onderhoud. We horen immers genoeg horrorverhalen van dakkapellen die slecht worden of door te weinig onderhoud enorm in de papieren gaan lopen. Hierbij gaat het vaak om oude modellen. Tegenwoordig wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van kunststof dakkapellen. Kunststof vraagt om weinig tot geen onderhoud en dat scheelt een heleboel tijd. Daarnaast werkt kunststof isolerend, waardoor je niet te maken krijgt met warmteverlies door het dak. Hierdoor geniet je van optimaal woongenot en een lagere energierekening.

5.         Meer uitzicht op zolder

Het uitzicht op de bovenste verdiepingen van een woning is prachtig. Mits je überhaupt naar buiten kunt kijken. Op zolder beschik je vaak over weinig tot geen ramen. Hierdoor is het niet mogelijk om te genieten van het uitzicht om je heen. Dankzij een dakkapel is dit probleem verleden tijd. Hierbij geniet je niet alleen van extra licht, maar maak je het naar buiten kijken ook nog eens een stuk leuker. Helemaal fijn als de zolder als extra slaapkamer zal dienen.

You may also like