meubel maken

DIY meubels maken met goed gereedschap


Wil je de grote stap maken en zelf meubels gaan maken? Met behulp van een vleugje creativiteit en handigheid maak jij de mooiste meubels voor in huis helemaal zelf. Maar wat is er nu belangrijk bij het zelf maken van meubels en hoe vind je hier inspiratie voor?

Gereedschappen om zelf meubels te maken

Allereerst is het belangrijk om over de juiste gereedschapstools te beschikken. Lees je eens in over verschillende gereedschappen en zorg dat je de juiste materialen altijd in huis hebt. Op gereedschapcentrum.nl vind je alle gereedschappen die nodig zijn om de mooiste meubels te maken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een decoupeerzaag in huis te hebben als je aan de slag wilt gaan met houtbewerken. Ook is het erg handig om een accuboormachine in huis te hebben, hiermee boor je gemakkelijk gaatjes in hout en je kan hem ook nog eens gebruiken als elektrische schroevendraaier. Zo sla je dus twee vliegen in één klap!

Waar vind je de inspiratie?

Het misschien wel het lastigst om inspiratie te vinden voor het maken van eigen meubels. Het kan soms helpen om een blik te werpen op verschillende woontijdschriften. Kruis aan of knip uit wat jij mooi vindt en plak dit op een groot wit vel. Zo heb je een goed overzicht van wat jij graag in huis zou willen hebben. Je kan er ook voor kiezen om eens de zolder op te duiken en oude meubelstukken of accesoires tevoorschijn te halen. Soms kan je meubels of accesoires gemakkelijk een andere functie geven, hiervoor hoef je niet eens heel handig te zijn. Meestal begint het maken van een meubelstuk echter met een idee: je wilt bijvoorbeeld een bureautje of speeltafel maken voor je kinderen. Laat je creativiteit de vrije loop!

Begin eerst met kleine meubelstukken

Ben je erg handig maar heb je jezelf nog nooit gewaagd aan een meubelstuk? Begin dan eerst met wat kleinere meubelstukken. Zo krijg je een beetje een idee van hoe het werkt en staat er niet zoveel op het spel qua kosten. Is het gelukt? Waag je dan eens aan een gave eettafel, tuinset of tv-meubel.

Voordelen van zelf meubelstukken maken

Steeds meer mensen wagen zich aan het maken van eigen meubelstukken, maar waarom eigenlijk? Allereerst natuurlijk omdat het ontzettend leuk is om zelf iets te maken voor in huis, maar er kleven nog veel meer voordelen aan. Voordelen die je eigenlijk niet mag mislopen.

  • Je bespaart een hoop kosten op de aanschaf van verschillende meubels. Je hebt nu enkel geld nodig voor de materialen en eenmalig voor de gereedschapstools en je bent in het trotse bezit van een prachtig meubelstuk. Op langer termijn zal dit je veel geld schelen.
  • Je gaat duurzaam om met de materialen. Veel mensen kiezen ervoor om van oude meubels iets nieuws te maken. Ook kan je sloop- of afvalmaterialen hergebruiken. Zo draag jij je steentje bij aan het milieu.
  • Je geeft je huis een geheel persoonlijk tintje. Door de unieke vormgeving van je meubels zorg jij voor een persoonlijke sfeer in huis.

You may also like