Duurzaamheid door de tijd heen


De DVI kabels worden vandaag de dag nog steeds gebruikt voor het aansluiten van computerschermen of televisie. Gooi ze dus niet zomaar weg en doneer ze eventueel bij liefhebbers die nog apparatuur hebben met deze aansluiting. Daarnaast kun je een duurzame vloer nemen die lang meegaat zoals de betongeverfde of Travertin vloer. Deze vragen vaak weinig onderhoud waardoor je ook het gebruik van chemische middelen kunt vermijden.

Wat zijn de mogelijkheden van DVI kabels

De Kabels van DVI waren de voorgangers van de HDMI kabel. Meer als 10 jaar was dit de standaard om zowel beeld als geluid over te dragen. Je hebt verschillende soorten van deze kabel. Zo was de DVI- DHCP een kabel voor een beveiligde verbinding waarmee je zowel audio als video kon overdragen. Een DVI-I kabel werd gebruikt voor enkel de verzending van digitaal en analoog signaal. De DVI-D kabel kon je gebruiken voor alleen een digitaal en DVI- A voor alleen een analoog signaal. Veel mensen gebruiken vandaag de dag nog steeds deze kabel voor het verbinden van een extern computerscherm. Echter werden ze vroeger ook gebruikt voor een verbinding tussen de DVD speler en een televisie of TV ontvanger naar de televisie. Je ziet deze aansluiting steeds minder, maar toch zijn er nog veel mensen die hier gebruik van maken.

Wat zijn de voordelen van de betongeverfde vloertjes?

De Betongeverfde vloertjes zie je in steeds meer huishoudens terugkomen. Dit komt omdat er vandaag de dag veel keuze is in kleuren van beton die je over een bestaande vloer heen kunt schilderen. Het is niet eens altijd noodzakelijk om de vloer hiervoor te vervangen. Vaak kun je hem ook overschilderen waardoor hij gewoon nog jaren meegaat. Doordat je van andere materialen gebruik maakt kun je het combineren met vloerverwarming. In tegenstelling tot een beton vloer die altijd koud is. Het is een moderne kleur die in bijna iedere interieurstijl vandaag de dag past. Je kunt dit ook uitbesteden aan een professioneel bedrijf. Zij rekenen vaak 50 euro per vierkante meter hiervoor. Ze zorgen er dan ook voor dat de vloer opnieuw gepolijst of geïmpregneerd wordt.

Travertin vloeren: de vloeren met een lange levensduur

Het grootst voordeel van vloeren van Travertin is dat ze lang mee kunnen gaan. In de meest huishoudens gaan ze 75 jaar of langer mee. Daarnaast zijn ze redelijk ruw waardoor ze ook een anti slip werking hebben. Dit is dus de ideale vloer voor ouderen of mensen die snel uitglijden. Daarnaast is het ook een warme vloer die te combineren is met een vloerverwarming. Het vraagt eenmalig wel een grote investering, maar na enkele jaren haal je dit er wel uit door de lange levensduur van de vloer. Vaak kun je de vloer reinigen zonder chemisch schoonmaakmiddel met enkel alleen wat water. Tevens kun je de vloer ook laten behandelen waardoor hij gaat glanzen. Het is verstandig om 1x per 3-5 jaar de vloer te laten polijsten. Op deze manier ziet hij er dan weer als nieuw uit.

You may also like