kerstpakket-pasta-geschenk

Duurzame kerstpakketten: de hit van 2018!


Het jaar 2018 stond in het teken van duurzaamheid. We kwamen als bevolking tot de conclusie dat we zo echt niet meer verder konden gaan. Het milieu is onherroepelijk beschadigd en fossiele grondstoffen raken uitgeput. De overheid is massaal bezig met het stimuleren van energiezuinige- en zelfvoorzienende alternatieven en ook wij zijn druk met het vinden van een weg in duurzaam leven. Daarnaast is gezond leven ook een steeds belangrijker geworden in 2018. We zijn geschrokken van de harde sterftecijfers door ongezond leven. Dit alles heeft duidelijk zijn werking gehad op de levensstijl van de gemiddelde Nederlander. Elk jaar weer is het een traditie om een kerstpakket te geven aan je werknemers. Dit kan een klein, nietszeggend pakket zijn, maar kan ook een manier zijn om je werknemers een hart onder de riem te steken of om te laten zien wat je als bedrijf belangrijk vindt. Dit jaar mogen duurzame kerstpakketten, ook wel kerstpakketten premium, dan ook zeker niet ontbreken!

Wat zijn kerstpakketten premium?

Kerstpakketten premium zijn pakketten waarbij verantwoorde keuzes zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan eerlijk verkregen producten, zogenaamde Fair Trade items, maar ook aan producten die zo van het land komen. Laten we wel wezen: eerlijke en natuurlijke producten blijven het lekkerst! Ook kan er gedacht worden aan kerstpakketten vol met verantwoorde keuzes voor het lijf. Denk bijvoorbeeld aan een boek met verschillende sapjes, een blender en verschillende keukengereedschap voor het snijden van fruit en groente. Duurzaam en gezond leven speelt een belangrijke rol in de premium kerstpakketten.

kerstpakket-spumantiera-chloe

Waarom zo populair?

Het is uiteraard makkelijk te verklaren waarom duurzame kerstpakketten tegenwoordig zo populair zijn. Ze zitten immers niet alleen vol met heerlijke en handige producten, maar laten ook zien dat jullie bedrijf ergens voor staat. Daarnaast speelt het uiteraard in op de behoefte van de mens om duurzamer te leven. Zeker rond de feestdagen kan het geen kwaad om eens aan een ander te denken en te investeren in een biologisch kerstpakket vol eerlijke producten.

gezond kerstpakket

De voordelen van kerstpakketten

Duurzame kerstpakketten leveren uiteraard talloze voordelen op voor de ontvanger, maar toch is het niet voor iedereen duidelijk waarom we eigenlijk een kerstpakket krijgen. Het is uiteraard ontzettend leuk om een grote box vol lekkernijen en handige hebbedingetjes te ontvangen, maar waarom krijgen we dit eigenlijk? In Nederland is het een ware traditie om elk jaar rond de feestdagen een kerstpakket aan de werknemers te schenken. Maar wat zijn nu precies de voordelen van het geven van kerstpakketten voor de werkgever?

  • Door middel van een kerstpakket laat je zien waar jullie bedrijf voor staat. Met een duurzaam kerstpakket laat je bijvoorbeeld het verantwoordelijkheidsgevoel van jullie bedrijf zien.
  • Uit recent onderzoek is gebleken dat de werkefficiëntie duidelijk hoger ligt bij werknemers die een kerstpakket hebben ontvangen, dan de werknemers die deze niet gekregen hebben. Veel mensen raken in een dip rond en na de feestdagen. Nog even en de mooiste tijd van het jaar is weer voorbij en de zomer is nog heel ver weg. Dit geeft ze weinig om naar uit te kijken, wat het werken enorm beïnvloedt. Met een kerstpakket geef jij ze het gevoel dat ze gewaardeerd worden en dat verhoogt niet alleen de werkefficiëntie, maar ook het werkplezier. Daar doe je het toch voor?

 

 

You may also like