vakantie met je baby

Voor het eerst op vakantie met je baby: inpaktips


Als je voor het eerst op vakantie gaat met je baby, kan dat best spannend zijn. Ouders van jonge kinderen weten maar al te goed hoeveel je wel niet meeneemt als je ergens op visite gaat, laat staan als je op vakantie gaat. Daarnaast verlaat je ook nog eens je trouwe omgeving en heb je niet zomaar meer alles bij de hand. Waar moet je echt aan denken als je op reis gaat? Wat zijn onmisbare items als je op vakantie gaat met een baby? Met deze inpaktips helpen wij jou alvast op weg.

1.         Zorg dat de grote meubels aanwezig zijn

Zeker als je een vliegreis gaat maken is het belangrijk om zo min mogelijk onnodige spullen mee te nemen. Allereerst is het belangrijk dat je grote meubels, zoals een ledikant, commode, box en kinderstoel bijboekt. Zo heb je daar alvast geen omkijken meer naar. Ook met een autorit is het niet handig als je dit soort dingen mee moet nemen of een andere creatieve oplossing moet bedenken.

2.         Denk aan de activiteiten die je gaat doen

Zodra je begint met inpakken is het belangrijk om eerst na te gaan welke activiteiten jullie allemaal gepland hebben. Is het meer een zon-zee-strand vakantie? Vergeet dan vooral de zwemluiers kopen bij Nappys.nl, zonnebrand en zonnehoed niet. Ga je veel weg met de auto? Zorg dan dat je iets mee hebt om te doen voor je baby. Gebruik bijvoorbeeld speeltjes die je aan de autostoel kunt bevestigen. Is je baby nog erg jong en nog niet zo bedreven in spelen? Ga dan voor een aantal boeken en lees je kleintje voor. Je zal merken dat hij hierdoor een stuk rustiger wordt. Bij een zeer jonge baby kan je autoritjes meestal inplannen na het voedingsmoment. Dan is de kans het grootst dat hij in slaap valt.

Waar je bijvoorbeeld ook aan moet denken als je op vakantie gaat is een uitvaartverzekering. Natuurlijk denk je hier liever niet aan, maar je kunt het vaak gratis afsluiten!

strand vakantie

 

You may also like