Eerste hulp bij relatieproblemen


Eerste hulp bij relatieproblemen

Het is helemaal niet gek als het eens knettert binnen een relatie. Dat kan ook bijna niet anders. Jullie zijn twee verschillende individuen en het is onmogelijk om altijd maar in harmonie met elkaar om te gaan. Woorden zijn er dan ook in elke relatie. Wanneer we echt gaan spreken van relatieproblemen, dan wordt dit natuurlijk een ander verhaal. En hoewel niemand hierop zit te wachten, komen deze in de beste relaties voor. Een relatie is hard werken. Als dit vergeten wordt, kan dit grote gevolgen hebben. 

Ervaar jij problemen binnen je relatie? Maar wil je er alles op alles zetten om deze te overkomen? Dan is het belangrijk om de nodige stappen te zetten. In dit artikel geven we eerste hulp bij relatieproblemen. 

Schakel een relatietherapeut in 

Schakel een relatietherapeut van GORTcoaching in als jullie er zelf niet meer uit kunnen komen. Soms zit je zo vast in een vicieuze cirkel dat je geen uitweg meer ziet. Je wilt dolgraag met elkaar verder, maar je weet niet meer hoe je de problemen moet doorstaan. Dat kan ongelooflijk lastig zijn en heel eenzaam voelen. Het is dan fijn als een onafhankelijk persoon met jullie mee kan denken en de nodige handvatten kan bieden.

Kiezen voor elkaar 

Hoe weet je of een relatie het waard is om te redden? Soms kan je het gevoel krijgen dat het misschien beter is om uit elkaar te gaan. Je relatie heeft immers nu invloed op alle aspecten in het leven. Je voelt je minder gelukkig, je merkt dat de kinderen het gaan merken en je kunt je zelfs steeds minder goed concentreren op het werk. 

Allereerst is het dan belangrijk om te beseffen dat bijna alle relaties een keer door een moeilijke periode gaan. Hoe langer je bij elkaar bent, hoe groter de kans dat je een dip zult ervaren. Belangrijk is dan om echt te kiezen voor elkaar. Laat het idee los dat het nou ‘eenmaal moet lukken’, maar vraag jezelf af of je er nog voor wilt vechten. 

Als je zeker weet dat je verder wilt met je partner en jullie allebei nog steeds voor elkaar kiezen, dan schept dit direct meer verbondenheid. Je mag best toegeven dat het nu niet lekker loopt, maar het is ook fijn om te weten dat jullie hier allebei aan willen werken. Spreek dit dan ook echt uit naar elkaar. 

Investeren in jezelf en de relatie 

Je kunt pas echt van een ander houden als je van jezelf leert te houden. Bedenk daarom goed waarom de problemen zijn ontstaan. Misschien zit je wel enorm met jezelf in de knoop en heeft dit vervolgens invloed op de relatie. Dan weet je wat je te doen staat. Ga op zoek naar coaches Utrecht en ontdek waar het probleem zit. Door te werken aan jezelf, werk je dan ook indirect aan je relatie.

Daarnaast is het ook belangrijk om te investeren in je relatie. Breng de kinderen wat vaker weg om tijd samen door te brengen, zet in de avond de televisie en de telefoons uit en ga echt in gesprek, ga op date alsof het de eerste keer is en maak elkaar weer aan het lachen.  

You may also like