Een eigen plek in de tuin om tot rust te komen


Nu het weer zomer is begint het bij veel mensen te kriebelen om de tuin eens flink aan te pakken. De plantenbakken worden weer opgevuld, het tuinset wordt schoongemaakt en in gebruik genomen en er wordt weer sfeer aangebracht met leuke tuinaccessoires. Ondanks dat de zomer misschien wel de leukste tijd van het jaar is hebben we toch het idee dat er iets mist. Juist in ons drukke leven is er een plekje nodig om even helemaal tot rust te kunnen komen. Uiteraard kan de tuin hier perfect voor dienen, maar wat als het ontzettend hard regent? Ben je dan verplicht om thuis ergens een plekje te vinden? We weten allemaal dat dit best lastig kan zijn. Een tuinhuis met overkapping kan de oplossing zijn voor al jouw problemen! Stel jezelf het eens voor: je komt thuis na een lange dag werken en wilt nog maar 1 ding, rust. Op dat moment is het lastig te krijgen en het regent ondertussen pijpenstelen buiten. Vervolgens vertrek je snel naar de tuin om plaats te nemen in je prachtige tuinhuis met overkapping. Heerlijk droog geniet je van het geluid van de regendruppels op het dak en neem je er een drankje op. In dit artikel leggen we uit hoe jij van jouw tuinhuis de perfecte relaxplek kan maken.

tuinhuis

Je tuinhuis inrichten doe je zo

Allereerst is het belangrijk dat je het tuinhuis een beetje leuk ‘aankleed’. We weten allemaal dat sfeer van essentieel belang is om je ergens thuis te voelen. Dit geldt ook voor het tuinhuis. Als hier geen sfeer is heb je ook minder lang zin om er te blijven en dan mis je heel wat ontspannen momentjes. Tijd om daar wat aan te doen! Onze tip is om het tuinhuis helemaal in te richten naar jouw eigen smaak en wensen. Wel is het belangrijk om na te denken wat nu echt praktisch is. Het kan heel leuk zijn om een grote loungebank in het tuinhuis te plaatsen, maar als dat betekent dat je je verder niet meer kunt bewegen in huis is dat niet zo’n slim idee. Weeg praktisch en mooi altijd tegen elkaar af voordat je een besluit maakt. Tip: kijk of het mogelijk is om elektriciteit aan te sluiten in het tuinhuis. Zo kan je eventueel gebruik maken van een minikoelkast voor kleine versnaperingen en drankjes. Ideaal voor een ontspannen en ongestoorde middag in eigen tuin.

Denk aan de vloer!

De meeste tuinhuisjes worden verkocht inclusief vloer. Deze is vaak echter niet zo comfortabel aan je voeten. Uiteraard hoeft dat niet te betekenen dat je gelijk een tapijtvloer moet neer leggen, maar het is wel verstandig om na te denken over eventuele andere opties. Leg bijvoorbeeld een prachtig kleed op de vloer, zodat op blote voeten lopen ook geen probleem is. Bovendien heeft een dik kleed ook nog eens een isolerende werking op de vloer, waardoor het tuinhuis langer een aangename temperatuur behoudt.

You may also like