Je eigen tas maken

Je eigen tassen ontwerpen: tips en inspiratie


Het kopen van tassen is voor veel vrouwen een guilty pleasure. Iedere vrouw weet dat een tas je outfit kan maken of breken. Ondanks dat het heerlijk is om continue tassen te kopen, blijft het stiekem je wens om een keer je eigen droomtas te ontwerpen. Een tas die overal mee te combineren valt en die je voor een klein prijsje kan ontwerpen. Tassen bedrukken is echter een vak apart en dat is de reden dat veel vrouwen het liever uitbesteden aan een professional of toch nog maar een keer dat rondje loopt in het winkelcentrum. Maar wat als je zelf je tas kan ontwerpen? Hoe pak je dat dan aan en sterker nog: waar moet je beginnen?

Doe inspiratie op

Allereerst is het belangrijk om inspiratie op te doen voor jouw ontwerp. Hierbij is het belangrijk om jezelf verschillende dingen af te vragen.

  • Welke kleuren vind je mooi? Zijn er kleuren die echt een no-go zijn?
  • Ben je dol op stoere tassen of ga je liever voor modern en vrouwelijk?
  • Wat is belangrijk voor het model voor de tas? Wil je liever een grote of juist een kleine tas? Wil je een dik of dun hengsel?

Schrijf al jouw wensen en ideeën op een papier en ga vervolgens aan de slag met het creëren van een moodboard. Pak er een paar modetijdschriften bij en knip de tassen uit die passen bij jouw gevoel voor mode. Denk ook aan materialen, structuren en verschillende kleuren. Vervolgens plak je deze allemaal op een groot stuk vel. Zo heb je een goed overzicht van jouw ideeën en heb je ook nog eens voldoende inspiratie voor de belangrijkste stap: het ontwerpen van je eigen tas.

Begin met een basistas of besteed het werk uit

Als je enorm handig bent met de naaimachine is het uiteraard geweldig om je eigen tas vanaf het begin op te bouwen. Toch is dat niet voor iedereen weggelegd. Zorg dat je ergens een goedkope ‘basistas’ op de kop tikt. Hierop moeten geen vreemde tierelantijntjes zitten. Enkel een tas in het door jou gekozen model. Vervolgens kan je aan de slag gaan met het bedrukken van de tas. Dit is iets dat iedereen kan leren met behulp van strijkapplicaties, maar het is uiteraard nog mooier als het door een professional op de tas naar keuze wordt gedrukt. In dat geval is het verstandiger om het werk uit te besteden.

Tas bedrukken als handelsmerk voor jouw bedrijf

Wist je dat het bedrukken van een tas ook nog kan dienen als het perfecte relatiegeschenk voor jouw bedrijf? Hiermee maak je echt een statement en zeg nou zelf: wat zou je liever ontvangen? Een pen of een gave tas die past bij jouw huisstijl?

You may also like