webwinkel beginnen

Je eigen webwinkel starten, hier moet je aan denken!


Voor veel vrouwen is het de ultieme droom: een eigen webwinkel starten. Je eigen dag indelen, genieten van flexibele uren en heerlijk vanuit huis werken. Het klinkt ideaal, zeker als je dit wilt combineren met een druk gezinsleven. Bovendien is het starten van een webwinkel helemaal niet zo lastig. Tegenwoordig kun je gebruik maken van eenvoudige online tools om zelf een webshop te lanceren, zonder enige ervaring of achtergrond in webdesign. Het starten van een eigen webwinkel is dan misschien niet heel lastig, maar deze succesvol maken is een heel ander verhaal. Daar zal je flink voor aan de bak moeten. Wil jij dolgraag een eigen webwinkel beginnen? Lees dan hier waar je allemaal aan moet denken.

Printabonnement

Wanneer je een eigen webwinkel start, zal je regelmatig van een printer gebruik maken. Orders verwerken, belangrijke e-mails binnen je administratie bewaren, inkomsten en uitgaven lijst en ga zo maar door. Daarom is het belangrijk dat je altijd over voldoende inkt beschikt. Er is niets vervelender dan er na een lange dag achter komen dat je geen gebruik van de printer kunt maken, simpelweg omdat de voorraad inkt niet toereikend genoeg is. Sluit daarom een printabonnement af, deze maakt het printen makkelijker én goedkoper! Bij een printabonnement betaal je maandelijks een vast tarief, je printer geeft een seintje wanneer de cartridges op zijn en die krijg je vervolgens automatisch thuisgestuurd. Zeker als je net een eigen webwinkel hebt gestart, zijn dit dingen die fijn zijn om uit handen te geven.

printer

Terug in de realiteit

Consumenten doen steeds meer aankopen online. Dit maakt het starten van een webshop heel interessant. Dat is dan ook wel duidelijk als we naar de huidige cijfers kijken. Inmiddels kent Nederland circa zeventigduizend actieve webshops. Dat zet je wel even met beide benen op de grond. Het is goed om te bedenken of jij opgewassen bent tegen die vorm van concurrentie. Wat maakt jouw webshop onderscheidend? Lucratief? En wat is de toegevoegde waarde? Een succesverhaal begint met een goed plan. Wees creatief!

webshop online marketing

 

Fulltime of bijbaan?

Veel vrouwen dromen er al jaren van om hun baan in loondienst op te zeggen en voor zich zelf te beginnen. Als je overweegt om een webwinkel te starten, ben je dan ook al snel geneigd om de handdoek in de ring te gooien en fulltime als eigen baas aan de slag te gaan. Wij raden je aan om dit nog niet te doen. Het starten van een webwinkel kost veel tijd. Een succesverhaal schrijven duurt nog vele malen langer. In het begin kan je het werk nog prima naast een gewone baan aan. Eventjes in de avond- en weekenduren knallen en je geniet van extra inkomen. Op een gegeven moment, als de bestellingen echt lekker op gang komen, zal dit waarschijnlijk te veel worden. Dit is dan ook het goede moment om te stoppen in loondienst of uren te minderen. Zo kan je het bedrijf langzaam opbouwen met behoud van inkomen. Je huidige baan in loondienst opzeggen kan altijd nog.

succesvolle webshop

You may also like