Elektrische fiets voor dames


De elektrische damesfiets is ongekend populair. Niet voor niets, want wie wil er nou niet op de fiets stappen met altijd wind in de rug? Elektrische fietsen bieden trapondersteuning, waardoor het fietsen net even makkelijker gaat. Wij geven je een aantal redenen om ook over te stappen op een elektrische damesfiets.

Wat is een elektrische damesfiets?

Elektrische damesfietsen zijn in diverse types verkrijgbaar. Het grootste verschil zit in de positie van de motor. Bij de meeste elektrische damesfietsen is de motor in het voorwiel of tussen de trapas gemonteerd. De motorpositie is min of meer bepalend voor de specifieke rijeigenschappen van de fiets.

Stap je op een voorwielmotor dan voelt het alsof je voortgetrokken wordt. Het voorwiel komt als eerste in beweging, waarna de rest van de fiets volgt. Een elektrische damesfiets met middenmotor geeft een natuurlijke rijervaring en voelt aan als een gewone fiets, alleen dan met het gevoel van ‘wind in de rug’.

Speciaal voor dames met kleine kinderen is er de elektrische moederfiets. Het verschil tussen een elektrische damesfiets en een moederfiets zit met name in veiligheid. Een moederfiets heeft een ruimere instap. Ook met een kinderzitje aan het stuur gemonteerd geeft dit gelegenheid om veilig op en af te stappen. De dubbele standaard en stuurslot voorkomen dat een elektrische moederfiets omvalt op het moment dat je je kindje in het fietsstoeltje tilt.

elektrische moederfiets

Vier redenen om een elektrische damesfiets aan te schaffen

We zetten vijf redenen om de auto te laten staan en op een elektrische damesfiets te stappen.

  1. Je werkt aan je gezondheid
    De meest gehoorde reden om te gaan fietsen. Op een elektrische damesfiets leg je met gemak afstanden van 10 tot 15 kilometer af in iets meer dan een half uur. Fiers je meerdere keren per week naar je werk, dan voldoe je al voor een groot gedeelte aan de dagelijks aanbevolen tijd om te bewegen. Je abonnement op de sportschool kan je dus wel opzeggen!
  2. Bespaar op je reiskosten
    De aanschaf van een elektrische damesfiets is een investering. Maar heb je al eens uitgerekend wat een elektrische damesfiets jou bespaart aan kosten? De gemiddelde e-bike bezitter is per jaar nog geen 20 euro kwijt aan oplaadkosten. Inclusief afschrijving ben je jaarlijks vele malen goedkoper uit dan wanneer je met de auto of openbaar vervoer gaat!
  3. Beter voor het milieu

Een elektrische fiets is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met de auto, de motor of de scooter. Dit heeft alles te maken met het feit dat er tijdens het fietsen geen schadelijke uitlaatgassen vrijkomen in de lucht.

  1. Flexibeler dan met auto of openbaar vervoer

Op een elektrische damesfiets kan je gaan en staan waar je maar wil. Je bent niet afhankelijk van beschikbare parkeerplaatsen of files. Zeker wanneer je bestemming in de stad ligt ben je op en e-bike vaak sneller ter plaatse dan met de auto of OV.

Ben je overtuigd van de voordelen van een elektrische damesfiets? Bezoek dan een e-bike specialist en ervaar de fiets zelf!

You may also like