overstappen van energie

Energie overstappen 2019


De energiekosten zullen ook in 2019 stijgen. Wat ervoor zorgt dat veel mensen op zoek gaan naar de goedkoopste energieleverancier. Deze energievergelijker in 2019 zorgt ervoor dat je voor komend jaar de beste en voordeligste leverancier vindt binnen enkele minuten. Wij hebben een aantal handige tips voor je verzameld voor als ook jij in 2019 wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier.

Tip 1: Vaste klanten betalen meer

Het klinkt misschien raar, maar het is echt zo: vaste klanten betalen meer bij energieleveranciers. Veel mensen twijfelen om over te stappen omdat ze al jarenlang klant zijn bij een bepaalde leverancier of zelfs nog nooit overgestapt zijn. Dit is natuurlijk totaal onnodig. Wanneer je niet overstapt ben je in de energiewereld dief van je eigen portemonnee. Door energie aanbieders te vergelijken met elkaar en te profiteren van leuke acties bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Dat terwijl de stroom die je ontvangt exact hetzelfde is.

Tip 2: Profiteer van welkomstkortingen

Bij het vergelijken van energieleveranciers kom je veel mooie welkomstkortingen tegen. Dit doen ze om te concurreren met andere leveranciers. Als consument kan je hier mooi op inspelen door jaarlijks over te stappen en te profiteren van de welkomstkorting van je nieuwe leverancier.

Aan het einde van dit jaar zie je opnieuw de trend ontstaan dat veel leveranciers gaan concurreren op prijs en lopen de kortingen hoog op. Soms ontvang je zelfs honderden euro’s korting als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. 

welkomskortingen

Tip 3: Groene of grijze stroom?

Bij het vergelijken krijg je de keuze tussen groene en grijze stroom. Vind je duurzaamheid belangrijk? Dan kies je natuurlijk voor groene stroom. Je hebt zelfs nog onderscheid tussen hoe groen de leveranciers van groene energie zijn. Bekijk welke het meest duurzaam zijn en stap over naar deze partij als je milieuvriendelijke en groene stroom wilt hebben in huis. Grote partijen als Pure Energie, Greenchoice en Qurrent zijn het meest duurzaam.

Tegenwoordig zit er nog maar weinig prijsverschil tussen de verschillende soorten stroom. Grijze en groene stroom is ongeveer even duur. Nog altijd zijn grijze leveranciers een kleine beetje goedkoper. Echter zouden wij adviseren om te kiezen voor groene stroom en net dat beetje extra te betalen voor een duurzamere wereld. 

energie overstappen 2019

TIP 4: Koop eerst zonnepanelen

Als je echt wil besparen op je energierekening, is het verstandig om je te gaan verdiepen in zonnepanelen. Door het plaatsen van zonnepanelen kan je veel besparen. Uiteraard is het eerste een investering, maar de investering is terugverdiend voor je het weet. Indien je zonnepanelen hebt dan moet je ook anders kijken als je energie gaat vergelijken. Aangezien de energiekosten alleen maar zullen stijgen zijn zonnepanelen kopen een goede investering om op je energierekening te kunnen besparen.

Tip 5: Vergelijk niet alleen op prijs

Veel mensen staren zich blind op de laagste prijs. Terwijl het net zo belangrijk is om te kijken naar voorwaarden, kwaliteit en klantenservice. Het is verstandig om op zoek te gaan naar energieleverancier ervaringen van andere consumenten. Zo weet je ongeveer waar je aan toe bent bij de desbetreffende partij. Zijn de reviews positief? Dan zal alles wel goed geregeld zijn bij deze leverancier. Zitten er veel negatieve ervaringen tussen? Dan is de kans groot dat je tegen problemen aanloopt als je hiernaar overstapt, zoek daarom verder als de ervaringen slecht zijn. Ook de inhoud van het energiecontract is erg belangrijk. Welke algemene voorwaarden zitten er aan het contract vast? En wat is het opzegtermijn? Allemaal zaken waar je goed op moet letten.

You may also like