Essentiële babykleding voor jouw mini-me

Essentiële babykleding voor jouw mini-me


Ben je in blijde verwachting van een zoon of een dochter? Van harte gefeliciteerd! Er breekt een spannende en bijzondere periode aan. Een van de leuke dingen waar je je als toekomstige mama natuurlijk druk mee bezighoudt, is het verzamelen van je babyuitzet. Daarvoor leg je de basis met het inrichten van de kinderkamer. Als het wiegje, de commode en de kledingkast er eenmaal staan, kun je beginnen met het stylen van het kamertje. Met mooie gordijnen, een vloerkleed en schattige accessoires in matchende kleuren, creëer je een stijlvol geheel. Lieve en functionele babykleding is misschien wel het belangrijkste dat je straks nodig hebt voor je pasgeboren kindje.

Ben jij ook babykleertjes aan het inkopen voor je mini-me die onderweg is en kun je nog wel wat handige tips gebruiken? In dit blog zetten we de essentiële spulletjes alvast voor je op een rij.

Welke babykleding heb je nodig voor de eerste periode?

  • Een jasje;
  • Een mutsje (ook in de zomermaanden is een katoenen mutsje geen overbodige luxe, want in de eerste periode kan je kindje zichzelf nog niet goed warmhouden);
  • Rompertjes;
  • Sokjes;
  • Broekjes;
  • Truitjes;
  • (Box)pakjes uit één geheel die gemakkelijk zijn open te maken, zodat je jouw baby kunt verschonen zonder hem of haar helemaal uit te kleden;
  • Kies vooral katoenen babykleding om huidirritatie te voorkomen.

Geboortepakje

Als je kindje wordt geboren, kleed je hem of haar aan met het eerste pakje. In het bijzonder als je van mode houdt, is dat een bijzonder moment. Daarom wil je natuurlijk dat dit geboortepakje heel mooi is, maar er zijn ook verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Pasgeboren baby’tjes zijn na de geboorte nog niet in staat om hun lichaamstemperatuur te reguleren. Je doet er dus verstandig aan ervoor te zorgen dat het eerste pakje dat je bij je kindje aantrekt, voldoende warmte geeft. Het geboortepakje kun je samenstellen met bijvoorbeeld een romper, een broekje, een truitje, een mutsje en sokjes. Wil je je kindje aankleden met een boxpakje? Dan kun je het truitje vervangen door een romper met lange mouwtjes.

Baby pyjama’s

Natuurlijk mag nachtkleding ook niet ontbreken in de lade van je commode. Je kunt een pasgeboren baby het beste laten slapen in een rompertje met sokjes, of in een pakje uit één stuk met voetjes eraan. Zodra je kindje een paar maanden oud is, kun je hem of haar een baby pyjama aantrekken. Baby pyjama’s zijn verkrijgbaar in unisex-uitvoeringen en in thema’s speciaal voor jongens of meisjes. Voor jongetjes is er bijvoorbeeld een politiepyjama, brandweerpyjama of boefjespyjama. Voor meisjes zijn er ballerinapyjama’s, prinsessenpyjama’s en Wild Child pyjama’s. Ook bij het naar bed brengen is het belangrijk om te zorgen voor de juiste temperatuur. Zorg er zowel in de zomer als in de winter voor dat je baby een pyjamaatje draagt dat goed kan ademen en dat de babykamer goed is geventileerd.

You may also like