Feiten en fabels over acne

Feiten en fabels over acne: alles wat je moet weten over puistjes!


Hoewel de meeste vrouwen hier voornamelijk in de puberteit veel last van hebben, kun je je gehele leven door last houden van puistjes. Sommige dagen net wat meer dan anders. Dit heeft voornamelijk met de hormoonhuishouding te maken. We begrijpen dit allemaal, maar toch blijft het ontzettend vervelend als er een puistje doorbreekt. Zeker wanneer je nét die belangrijke vergadering hebt of misschien wel een eerste date voor de boeg hebt. Daarnaast blijft er ook nog veel onduidelijk, want er gaan heel veel onjuiste verhalen de wereld rond. Maar wat zijn nu fabels en wat zijn feiten? Wij hebben alles wat je moet weten op een rijtje gezet.

Van make-up krijg je puistjes

Dit is iets wat je vaak al als jong meisje hoorde van je moeder. Toch is het onjuist. Van make-up kun je geen puistjes krijgen. Wel kunnen bepaalde make-up soorten de poriën verstoppen, waardoor uiteindelijk alsnog puistjes kunnen ontstaan. Maar dit geldt zeker niet voor alle make-up en ook niet wanneer je dit subtiel en op de juiste manier aanbrengt.

Daarom kan het echt geen kwaad om Max Factor Foundation te gebruiken en op die manier puistjes subtiel te verbergen. Dat heeft niet alleen totaal geen effect op je puistjes, maar kan tevens het zelfbeeld verbeteren. Hierdoor zit je lekkerder in je vel. Wist je dat je door het gebruik van Max Factor Foundation zelfs de huid kan beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf? Door dagelijks foundation te gebruiken, voel je je niet alleen zelfverzekerder, maar geniet je ook van een gezondere huid.

Max Factor Foundation

Zorg er wel voor dat je poriën niet langdurig afgesloten worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er minder kwalitatieve make-up wordt gebruikt of als er continu nieuwe lagen worden opgesmeerd, zonder dat de oude lagen worden verwijderd. Daarom is het belangrijk om iedere avond je gezicht goed te reinigen. Zolang je dit doet, kan make-up geen nieuwe puistjes veroorzaken.

Stress speelt een belangrijke rol bij het krijgen van puistjes

Dit is helaas een feit en waarschijnlijk ook al iets wat je zelf eerder had opgemerkt. Het is niet voor niets dat je vaak nét voor die belangrijke afspraak een puistje krijgt. Of wanneer je een lezing moet geven of een belangrijke tentamen moet maken. Wanneer het stressniveau in het bloed stijgt, kan de hormoonhuishouding veranderen. Wanneer dit behoorlijk uit balans raakt, kan dit indirect puistjes veroorzaken. Daarom is het belangrijk om stress zoveel mogelijk te voorkomen.

Toch onverhoopt met een puistje opgestaan op die ene belangrijke dag? Gebruik dan Max Factor foundation om deze te verbergen. Knijp de puistjes zeker niet uit, want hierdoor zal de huid er alleen nog maar meer gezwollen uitzien.

Puistjes komen enkel voor bij een vieze huid

Dit is een echte fabel en wordt heel vaak op middelbare scholen genoemd. Er is echter niets van waar. De hoeveelheid puistjes die je hebt, zegt vrijwel niets over de persoonlijke hygiëne. Sterker nog: puistjes komen voornamelijk voor bij een zeer droge huid. Wanneer je je huid dus te vaak wast, verliest deze haar natuurlijke oliën. Hierdoor kunnen er dus nóg meer puistjes ontstaan. De oplossing blijft dus wel natuurlijk het reinigen van je gezicht, maar doe dit niet overmatig en gebruik een hydraterend middel.

Puistjes mogen nooit uitgeknepen worden

Dit is een feit. Sommige mensen vinden het heerlijk om puistjes direct uit te knijpen en hebben hier zelfs lol in. Anderen doen het al zodra ze een puistje voelen opkomen. Dit is echter niet verstandig. Wanneer je puistjes uitknijpt, dan loop je het risico dat er een wondje ontstaat en er dus ook littekens verschijnen. Als je de puistjes gauw weg wilt hebben, dan kun je er beter zoveel mogelijk vanaf blijven. Wel kun je o.a. Max Factor foundation gebruiken om de ergste oneffenheden te verbloemen.

Wil je deze toch uitknijpen? Kies er dan voor om te wachten tot het puistje echt volledig uit is gekomen en knijp deze enkel uit met kort geknipte nagels. Zorg er tevens voor dat je de huid voor en na het uitknijpen goed reinigt. Anders zitten er straks nog meer puistjes op dezelfde plek.

You may also like