Neem de fiets mee op vakantie! Ontdek de verschillende mogelijkheden


Nu het nieuwe jaar weer bijna is aangebroken, maken we alweer de eerste plannen voor de zomervakantie. Vroeg vakantie boeken, betekent vaak ook minder betalen. Het nieuwe jaar starten met plannen maken voor de vakantie is dan ook helemaal geen gek idee. In de zomertijd kun je heerlijk vertoeven in Nederland of de omliggende landen. Dit is tevens de mooiste tijd van het jaar om heerlijke fietstochten te maken. Toch kan het huren van een fiets op locatie aardig in de papieren lopen. Is het mogelijk om gewoon je eigen fiets mee te nemen? Veel mensen vinden dit ontzettend spannend. Hoe zorg je er immers voor dat het vervoer veilig verloopt? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij zetten ze voor jou op een rijtje!

Fiets vervoeren met de auto

Je ziet heel vaak vakantiegangers of dagjesmensen op de weg rijden. Je kunt ze vaak herkennen aan de meegebrachte fietsen. De meeste Nederlanders die er voor kiezen om hun eigen fiets mee te nemen, gaan met de auto op vakantie. Een fiets vervoeren met de auto is dan ook de meest praktische oplossing. Er zijn verschillende manieren om de fiets mee te nemen op vakantie als je met de auto reist. Zo is het in veel auto’s mogelijk om de fiets in de kofferbak te leggen. Hierbij hoeven vaak enkel de wielen gedemonteerd worden. Het nadeel hiervan is dat er vaak geen plek meer voor koffers of andere essentials tijdens de vakantie. Deze optie valt dan ook meestal snel af. Gelukkig is er een slimmere oplossing: vervoer de fiets (achter)op de auto!

Fietsendragers kopen is de eerste stap naar een succesvol vervoer van jouw dierbare fiets. Er zijn verschillende drager te koop, iedere drager is gelinkt aan de 1 t/m 4 fietsen. Meestal wordt de fietsendrager gemonteerd aan een trekhaak. Bij sommige auto’s is het echter mogelijk om deze zonder trekhaak te monteren. Bespreek met het winkelpersoneel de verschillende mogelijkheden voor jouw type auto. Het voordeel van een fietsendrager is dat de auto niet extra veel brandstof verbruikt, de fietsen staan immers uit de wind. Je bent wel een stukje langer en beschikt over minder zicht in je achteruitkijkspiegel.

fiets dragers

Je kunt fietsen ook vervoeren door middel van een dakdrager. Hierbij is het mogelijk om fietsen op het dak te vervoeren. Het nadeel is dat je de fietsen eerst op het dak moet tillen en vervolgens ook te maken krijgt met een verhoogd brandstofverbruik, de fietsen zullen immers de luchtweerstand vergroten.

Fiets vervoeren met het vliegtuig

Wat veel mensen niet weten is dat het ook mogelijk is om een fiets mee te nemen in het vliegtuig. Afhankelijk van de vliegmaatschappij moet je fiets aan verschillende voorwaarden voldoen om aan boord geaccepteerd te worden. Hierbij worden er ook extra kosten gerekend. Meestal moet je ruim van te voren aangeven dat je een fiets meeneemt, zo kunnen ze daar rekening mee houden in het vliegtuig. Het is vooral belangrijk dat je je fiets goed beschermt. Het vliegtuigpersoneel staat er niet bekend om dat ze heel zachtaardig met de koffers, kinderwagens en fietsen omgaan. Gebruik daarom een fietskoffer om jouw geliefde bezit te beschermen tegen schade van buitenaf. Vergeet ook niet een gratis uitvaartverzekering af te sluiten voor je kind.

You may also like