Deze fitness producten helpen je jouw doelstelling te bereiken

Deze fitness producten helpen je jouw doelstelling te bereiken


Wanneer je naar de sportschool gaat zie je veel mensen speciale accessoires gebruiken. Sportkleding, zoals een short of sport-bh, schaf je al snel aan. In het begin lijkt het je misschien niet nodig om meer aan te schaffen, of weet je gewoon niet zo goed hoe je daarmee moet trainen. Maar na een tijdje wordt je toch nieuwsgierig en ben je benieuwd of deze producten je kunnen helpen je doelstellingen te bereiken. Komt dit bekend voor? In dit artikel geven we je handige tips over fitness producten waarmee je sneller of makkelijker je doelstelling kunt bereiken.

Fitness producten waarmee moeilijke oefeningen makkelijker worden

Sommige oefeningen zijn perfect om snel je doelen te bereiken, maar zijn vaak moeilijk als je net begint met trainen. Een voorbeeld hiervan is de pull-up. Je moet met je armen je hele lichaam omhoog trekken, en zo makkelijk is dat nog niet! In plaats van meteen op te geven, kun je een fitness elastiek gebruiken. De elastiek neemt als het ware een deel van het gewicht over, zodat de armen niet alles zelf omhoog hoeven te trekken. Begin met een hele sterke elastiek. Wanneer je pull-ups perfect gaan met deze accessoire neem je een wat lichtere elastiek.

Door het gebruik van Workoutgear kun je rustig aan je doelstellingen werken, zonder frustratie of blessures. Neem je tijd en gebruik de juiste accessoires om op jouw huidige niveau te trainen.

Fitness producten waarmee moeilijke oefeningen makkelijker worden

Accessoires om je training zwaarder en doeltreffender te maken

Naast accessoires die oefeningen makkelijker maken, zijn er ook producten die je training wat uitdagender maken. Enkelgewichten zijn hier een goed voorbeeld van. Deze bindt je om je enkel (vaak met klittenband). Ze voegen tussen de 0,5 en 2 kg per voet toe. De training voor je benen en billen die je normaal alleen met lichaamsgewicht doet, wordt zo ineens een stukje zwaarder.

Je kunt deze gewichten ook om je polsen doen voor een lichte biceps en triceps training, of als warm-up voor je de zwaardere halters pakt. Ook wanneer je veel fitness ervaring hebt kun je deze dus blijven gebruiken.

Sneller je doel bereiken door zwaarder te trainen

Je spieren zullen in het begin snel sterker worden, maar na een tijdje merk je dat er nog maar weinig verandert. Dit betekent dat het tijd is om je training wat uitdagender te maken! Door bijvoorbeeld enkelgewichten te gebruiken merk je dat je harder moet werken, en misschien de volgende dag wel wat spierpijn hebt. Dit is een teken dat je weer wat dichter bij je doelstellingen bent gekomen.

Als je zwaarder gaat trainen is het belangrijk om wat handige hulpmiddelen in je sporttas te hebben. Wrist-wraps bijvoorbeeld komen goed van pas wanneer je veel oefeningen doet waarbij je je polsgewricht gebruikt. Deze stevige banden verminderen de kans op blessures bij zware krachttraining en crossfit, en helpen je zwaarder te tillen / drukken. De elastische banden zorgen ervoor dat je pols niet dubbel kan klappen, en helpen tevens de kracht beter te verdelen.

Wrist-wraps

Vooral bij de volgende oefeningen is het gebruik van deze pols wraps aangeraden:

  • Clean and jerk
  • Snatch
  • Bankdrukken
  • Overhead press

You may also like