Ga voor duurzaam en kies voor led verlichting

Ga voor duurzaam en kies voor led verlichting


Duurzaamheid is tegenwoordig een hot item. Plastic gaat in de ban en het opwekken van energie moet op milieuvriendelijkere manieren. Zelf kun je ook genoeg doen om duurzamer te leven en dat hoeft helemaal niet lastig te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verlichting in je huis. De kans is groot dat er nog genoeg lampen hangen met een spaarlamp peertje of zelfs gloeilampen. Door je verlichting te vervangen door led verlichting ben je duurzaam bezig, maar het scheelt ook nog eens in de portemonnee. Win win dus.

Duurzamer en goedkoper

Ja je leest het goed, door led verlichting kun je geld besparen. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, het is ook nog eens goed voor je bankrekening. Als je in de winkel staat en de keuze moet maken tussen een spaarlamp en een led lamp ben je misschien geneigd om de spaarlamp te kopen. Een spaarlamp is vaak iets goedkoper dan een led lamp. Toch is het slimmer om een led lamp te kopen omdat onderzoek heeft uitgewezen dat led verlichting tot 5 keer langer mee kan gaan. Het is de investering dus meer dan waard.

Led verlichting is tegenwoordig overal verkrijgbaar. Geen ingewikkelde bezoekjes meer aan de bouwmarkt waar schappen vol met verschillende lampen staan want je kunt ze ook gewoon kopen bij supermarkten en natuurlijk online. Online vind je vaak de scherpste prijzen en heb je ze de volgende dag al binnen. Verduurzamen hoeft dus helemaal niet veel moeite te kosten.

Minder energieverbruik

Ook in je energieverbruik ga je zien dat led verlichting beter is dan de oude lampen. Led verlichting verbruikt namelijk veel minder energie. Je herkent het vast wel van de oude gloeilampen van vroeger. Ze gaven prima licht, maar werden ook heel warm. Dat komt omdat maar een klein deel van de energie werd omgezet in licht. De rest van de energie werd omgezet in warmte en was dus verspeelde energie. Led verlichting gaat slimmer om met de energie en zet bijna alle energie om in licht. Hierdoor verbruikt led verlichting tot tien maal minder aan stroom. Dat is dus een enorm verschil.

De lampen in je huis vervangen door led verlichting kan dus voelen als een flinke investering, maar we weten zeker dat je het geld snel hebt terugverdiend. Een beter milieu begint bij jezelf en dat hoeft dus helemaal niet lastig te zijn.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Het is tegenwoordig heel normaal dat led verlichting in alle vormen en maten beschikbaar is. Je kunt led verlichting bij veel winkels kopen als een gewoon peertje wat je in elke fitting kunt draaien, maar er zijn ook genoeg andere opties zoals led spots en les strips.

Ook op het gebied van kleuren heb je een hoop keuze. Dit is dan ook een van de vele voordelen die led verlichting heeft vergeleken met oude spaar- en gloeilampen. Led verlichting wordt namelijk niet alleen gemaakt in wit, maar in alle kleuren die je maar kunt bedenken. Vaak kun je met een druk op de afstandbediening de kleur van de lamp aanpassen waardoor je altijd de perfecte sfeer in huis kunt creƫren.

Duurzamer leven kan dus al beginnen bij het vervangen van de lampen in je huis. Het is dan ook de perfecte eerste stap om je huis te verduurzamen.

You may also like