denk aan je huid wintersport

Ga je op wintersport? Denk goed om je huid!


Wees extra lief voor je huid in de winter. Zeker als je op wintersport gaat of als het nog erg  koud wordt in Nederland. Bescherm je huid – vooral je gezicht – goed tegen de temperatuurverschillen. Het ene moment sta je hoog in de bergen om vervolgens een restaurantje of de après ski-tent in te duiken. Om je huid te wapenen tegen die enorme temperatuurverschillen is het belangrijk om te kiezen voor passende  verzorgingsproducten.

De huidverzorgingsproducten van Marbert zijn perfect om te gebruiken tijdens koude dagen én gedurende de rest van het jaar. De producten zijn van hoge kwaliteit. Je gezicht, handen, lippen en lichaam verdienen bij de wintersport extra aandacht met de juiste producten. Daarnaast is het verstandig om het deel van het gezicht dat in aanraking komt met de kou in te vetten met een product als vaseline.

Kies voor een volle, vette crème

Het is noodzakelijk om je gezicht goed in te smeren met een intensief voedende dagcrème voordat je van de bergen sjeest,. Het kan ijzig koud zijn in de bergen en snelheid of wind zorgen voor nog meer kou op je gezicht. Het beste advies is een dagcrème te gebruiken die voller en vetter is dan je huidige dagcrème. De zon doet ook flink zijn werk, daar op 3000 meter hoogte. En hoe later je in het seizoen gaat, hoe hoger de zonkracht. Een zonnebrandcrème met een hoge factor wordt sterk aangeraden.

Droge handen

In de winter voelen ook je handen droog aan, De huid wordt droog en schilferig en kan gaan jeuken. Goed en regelmatig hydrateren is daarom belangrijk. Niet alleen aan de buitenkant maar ook van binnenuit. Drink daarom voldoende water. Verzorg je handen daarnaast met een voedende handcrème die je huid tegen invloeden van buitenaf beschermt en die hem glad en soepel houdt. Heb je snel last van droge handen? Zorg er dan voor dat je altijd een handcrème bij je hebt.

Douche niet te heet

In de winter zet je de douche graag iets warmer. Dat is aangenaam voor de spieren en om door te warmen. Maar als je te heet doucht, breng je de natuurlijke huidbarrière uit balans. Houd hier rekening mee en zit de douche iets minder warm. Het kan geen kwaad om je na het douchen in te smeren met een intensief verzorgende bodylotion zoals de Marbert Bath & Body Classic. Voor de heren is er een speciale vochtinbrengende lotion van de verzorgingslijn Marbert Man Classic. Deze bodylotion is geschikt voor elk huidtype, ruikt heerlijk naar bloemen, verbetert de huidelasticiteit en heeft een hydraterende werking.

Kleed je warm

Naast het gebruik van de juiste huidproducten die je huid voeden, herstellen en  beschermen, is het ook belangrijk om je goed aan te kleden. Kleed je in meerdere laagjes bestaande uit thermokleding, een skipully of sweater, een broek en een jack. De thermokleding heeft een belangrijke functie want transpiratie wordt hiermee afgevoerd waardoor je lichaam warm blijft. De broek en jas houden wind en vocht tegen. Je gezicht en neus kun je extra beschermen met een buff of neuskapje.

You may also like