Ga werken bij een woningcorporatie en geef uiting aan je maatschappelijke betrokkenheid

Ga werken bij een woningcorporatie en geef uiting aan je maatschappelijke betrokkenheid


Door bij een woningcorporatie te gaan werken, draag je in belangrijke mate je steentje bij aan de maatschappij en speel je een relevante rol binnen de sociale huursector. Je helpt als medewerker van een woningcorporatie bijvoorbeeld veel mensen met een laag inkomen aan een betaalbare, goede woning. Wil jij je graag inzetten voor je medemens en ben je een sociaal betrokken persoon? En wil jij direct of indirect de leefbaarheid in wijken en buurten verbeteren? Je kunt betekenisvol werk doen als professional bij een woningcorporatie. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en is werken bij een woningcorporatie misschien iets voor jou? In deze dynamische branche liggen er volop interessante vacatures op je te wachten, en het maakt niet uit of je een starter bent op de arbeidsmarkt of al een aantal jaren werkervaring hebt.

Waarom is werken bij een woningcorporatie een goede keuze?

  • Je toont je maatschappelijke betrokkenheid;
  • Je kunt werken in veel verschillende functies;
  • Je hebt afwisselend werk;
  • Je hebt goede arbeidsvoorwaarden;
  • je hebt een goede balans tussen werk en privé.

Dynamische omgeving met veelzijdige werkzaamheden

Enkele goede redenen om bij een woningcorporatie te gaan werken, zijn het interessante takenpakket en het afwisselende werk. Geen dag is hetzelfde omdat je steeds opnieuw in aanraking komt met allerlei partijen, waaronder: huurders, gemeenten, ontwikkelaars en andere organisaties en instanties. Werken bij een woningcorporatie houdt dus in dat je aan de slag gaat in een dynamische omgeving met veel verschillende werkzaamheden. Je kunt daarbij denken aan het verduurzamen van woningen, het invullen van huurwoningen, het aanpassen aan de regelmatig veranderende wet- en regelgeving en het zorgen voor een goede balans in woonwijken. Een andere voorname reden dat professionals die bij woningcorporaties werken zo tevreden zijn, heeft te maken met het feit dat ze een goede balans vinden tussen hun werk en privéleven.

De flexibele werktijden en de mogelijkheid om parttime te werken spelen daarin een belangrijke rol. Ook het tevredenheidsonderzoek van de Vereniging van Woningcorporaties dat recent onder hun medewerkers is gehouden toont dit aan.

Persoonlijk budget voor scholing en ontwikkeling

Ook de bijzonder goede arbeidsvoorwaarden zijn een reden om bij een woningcorporatie te gaan werken. Deze werkgever biedt je naast een mooi salaris en een goede pensioenregeling, vaak een bovenwettelijk aantal vakantiedagen. Ook hebben woningcorporaties veelal een persoonlijk budget voor scholing en ontwikkeling, waarmee ze je graag bij je loopbaanontwikkeling helpen. Dat je bij woningcorporaties veel verschillende fulltime en parttime functies vindt, is ook een fijne gedachte. Zo kun je er aan de slag als wijkbeheerder, projectleider of woonconsulent. Verder zijn er allerlei interessante banen op het gebied van strategie, advies of vastgoedbeheer en dat houdt in dat er ruimte is voor professionals met een diversiteit aan opleidingen, expertise en achtergronden.

Werken bij de overheid

Oriënteer je eens in een van de mooie vacatures van de detacheringsorganisatie Joinuz als je ook werk wilt maken van je maatschappelijke betrokkenheid. Wil je liever in een andere functie werken bij de overheid? Werken in de schuldhulpverlening of binnen een ander beroep is ook mogelijk via Joinuz. Je vindt er namelijk tal van vacatures bij een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers die allemaal dringend behoefte hebben aan gemotiveerde mensen. Je bent er dus ook van verzekerd dat jouw inzet en ervaring op waarde worden geschat.

You may also like