Geef je keuken een mak over

Geef je keuken een make-over: 5 tips


Na jaren trouwe dienst, ben je een beetje uitgekeken op je keuken. Aan het aanschaffen van een nieuwe keuken hangt al snel een flink prijskaartje en is daarom niet altijd een optie. Gelukkig is het kopen van een nieuwe keuken lang niet altijd nodig en gaat je huidige keuken na een opfrisbeurt nog heel wat jaren mee. Hoe je dit doet? In dit artikel lees je 5 handige tips.

Tip 1: Pak je keukenkastjes aan

Je keukenkastjes zijn een belangrijk onderdeel van je keuken en springen dan ook meteen in het oog. Door je keukenkastjes te schilderen geef je ze een nieuw uiterlijk en geef je ook meteen je keuken een nieuwe look. Zorg er wel voor dat je de kastjes eerst ontvet, voordat je aan het schilderen slaat. Het is ook een idee om de grepen van je keukenkastjes te vervangen. De combinatie van een nieuwe kleur en nieuwe grepen, zorgt ervoor dat je keukenkastjes zo goed als nieuw lijken.

Tip 2: Maak gebruik van planken

Naast je keukenkastjes om spullen in op te bergen, is het ook leuk om gebruik te maken van planken in je keuken. Hier zet je bijvoorbeeld wijnglazen en potjes met kruiden op of glazen potten met pasta en rijst. Zo bewaar je op een leuke manier etenswaren en ziet het er ook nog eens leuk uit.

Tip 3 : Geef de rest van de ruimte ook een opknapbeurt

Behalve je keuken zelf, is het ook belangrijk om de ruimte eromheen op te knappen. Als je toch bezig bent met opknappen, pak je net zo goed nog wat extra projecten op. Zo start je met een fris en nieuw gevoel in je opgeknapte keuken. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van de stopcontacten, het verven van de keukenmuren en het plafond schilderen.

Tip 4: Kies gave tegeltjes uit

Een eenvoudige manier om je keuken een make-over te geven, is door gave tegeltjes toe te voegen. Hierin heb je eindeloze keuze en ga je je helemaal te buiten met al je ideeën. Van Marokkaanse tegels met een mozaïek print tot robuuste donkere tegels, jij verzint het. Tegeltjes zijn vaak tweedehands te koop, waardoor je er niet al teveel geld aan kwijt bent.

Tip 5: Ga los met accessoires

In een nieuwe keuken horen ook leuke accessoires. Deze hoeven natuurlijk helemaal niet duur te zijn. Leg bijvoorbeeld een vintage kleed in de keuken voor een warm en huiselijk effect, voorzie de keuken van gave tweedehands lampen en hang een krijtbord op. Zo maak je je opgeknapte keuken helemaal eigen.

You may also like