Geef een nieuwe tint aan je keuken

Geef een nieuwe tint aan je keuken


Er bestaat een kans dat je na een bepaalde periode het wel eens tijd vindt worden voor wat nieuws. Of dit nu te maken heeft met je dagelijkse routine of met je keuken. Alleen wanneer jij het tijd vind voor wat anders, hoef je niet je gehele routine en/of keuken opnieuw op te zetten. In dat geval kunnen kleine aanpassingen al een groot verschil maken. In dit artikel zal het alleen niet gaan over de aanpassingen die je kunt toepassen aan je dagelijkse routine, maar juist over die van je keuken.

Je hoeft alleen voor een nieuwe look niet meteen een compleet nieuwe keuken aan te schaffen. Bepaalde aanpassingen kunnen groot verschil maken, het zou bijvoorbeeld kunnen door alleen al de keukendeurtjes te vervangen. Op deze manier heb jij toch een nieuw soort keuken en bespaard het je veel geld. Na het lezen van dit artikelen ken jij verschillende opties waarop jij je keuken aan zou kunnen passen.

Vervangen van de achterwand

De eerste optie om je keuken een nieuwe look te geven is het vervangen van de muur Het zou kunnen dat jij op dit moment tegels op de achterwand hebt bij je aanrecht. Dit zou je veranderen naar bijvoorbeeld een spaanplaat van glas op te hangen. Ook zou je het gewoon kunnen stuken en een andere kleur geven.

Mocht jij een moderne look aan je keuken willen geven zou je ook een glas en ledverlichting combinatie kunnen nemen. Door deze combinatie zal het licht van de ledlamp een mooi effect door het glas geven. Als jij alleen al de achterwand van je keuken veranderd, zal het de keuken in een keer een andere look geven.

vervang achterwand

Plaatsen van nieuwe keukendeurtjes

Net zoals het veranderen van de tegels in de keuken zou je er ook voor kunnen kiezen om nieuwe keukendeurtjes te plaatsen. Je hoeft hiervoor niet meteen nieuwe kasten voor neer te zetten of op te hangen. Nieuwe keukendeurtjes kunnen veel wonderen verrichten. De reden hiervoor is dat het de buitenkant van de kastjes is. Wanneer je deze aanpast, zal gehele keuken meteen anders zijn.

Keukendeurtjes hoeven niet meteen vervangen te worden. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de keukendeurtjes opnieuw te verven, spuiten of beplakken. Door dit te doen zou je bepaalde stijl kunnen geven aan de deurtjes of zou je ze gewoon een compleet andere kleur kunnen maken.

Wel wordt er aangeraden om zowel het vervangen van de tegels of keukendeurtjes te laten doen door een specialist.

nieuwe keukenkasjes

Maak een ‘groene’ keuken

Er wordt tegenwoordig steeds meer gelet op het milieu. Gevolg hiervan is dat duurzaamheid steeds populairder wordt. Dit is een van de redenen dat je er voor zou kunnen kiezen om wat groens in je keuken toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan plantjes en groene keukenartikelen. Ten eerste maakt dit de keuken gezellig, maar is ook praktisch. Hierdoor zou je namelijk je eigen ingrediënten kunnen planten.

Uniek gebruik maken van verlichting

De laatste optie, maar zeker niet de minste. Licht speelt namelijk een grote rol in hoe je keuken naar voren komt. Door alleen al je licht aan te passen zal je anders kijken naar je keuken. Je zou bijvoorbeeld ledlampen onder je kastjes kunnen plaatsen om extra licht effect te geven aan je keuken.

You may also like