gemakkelijk en gratis fit worden

Gemakkelijk en gratis fit worden


Het nieuwe jaar staat voor veel mensen in het teken van gezonder leven. Stoppen met roken, overtollige kilo’s kwijtraken en meer bewegen. Wanneer je lichaam niet in optimale conditie is, zal dit zijn weerslag hebben op je mentale en fysieke gezondheid. Je voelt je sneller vermoeid en hebt nog weinig energie over om dingen te ondernemen. Een gevoel van lusteloosheid is een teken van het lichaam. Deze heeft meer beweging nodig om te kunnen functioneren. Ben jij van plan om aan je conditie te werken? Maar heb je geen zin om een duur sportschoolabonnement af te sluiten? Geen probleem! Maak gebruik van de volgende 4 tips om gemakkelijk én gratis fit te worden.

1.         Maak na iedere maaltijd een wandeling

Voel je je ook altijd zo duf na een uurtje uitbuiken op de bank? Geen wonder! Wanneer je lichaam met veel energie is toegestopt en je verbruikt dit met een slaapje op de bank, zal je bloedsuikerspiegel veel te hoog worden. Hierdoor voel je je moe en lusteloos. Daarom is het beter om direct na iedere maaltijd een wandeling te maken. Hier hoef je echt geen uren voor uit te trekken, een simpele 20 tot 30 minuten is voldoende. Uit recent onderzoek blijkt dat een wandeling net zo effectief kan zijn als een uurtje stevig sporten. Mits dit op regelmatige basis wordt gedaan.

2.         Fitter door yoga

Wanneer je fitter wilt worden of de overtollige kilo’s op een fijne manier wilt kwijtraken, biedt yoga de oplossing. Yoga is niet alleen een fijne manier om met sporten bezig te zijn, maar past ook nog eens binnen een geheel nieuwe levensstijl. Daarnaast zijn er online talloze filmpjes met yoga instructies te vinden. Zo kan je vanuit je eigen huis oefeningen doen. Dus trek je loose fit yoga tops of tops met lange mouwen maar aan en ga aan de slag!

3.         Pas slechte gewoontes aan

Vaak zien we dat slechte gewoontes worden overgenomen. Hierdoor heb je gezonde dingen uit je leven geband. Dit terwijl je niet eens intensief hoeft te sporten om je fitter te voelen. Het draait allemaal om het maken van de juiste keuzes. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, stap eens eerder uit de bus en loop de laatste meters naar huis of kies voor een fijne wandeling in je middagpauze. Je hoeft je levensstijl niet drastisch om te gooien om fitter en gezonder te worden.

4.         Kies voor gezonde voedingswaren

Natuurlijk wil je op zijn tijd best wel eens wat lekkers eten. Maar wist je dat ‘slechte’ voedingswaren het lichaam kunnen uitputten? Zeker als dit op regelmatige basis wordt gegeten. Als je dagelijks veel zoete en vette dingen eet, zal het bloedsuikerspiegel continu stijgen om daarna weer flink te dalen. Iedereen is gebaat aan een stabiele bloedsuikerspiegel. Wanneer dit niet het geval is, zal je merken dat er vermoeidheid optreedt.

Maak daarom slimme keuzes en eet 3 volwaardige maaltijden per dag. Kies bovendien voor gezonde tussendoortjes om het bloedsuikerspiegel op peil te houden. Het zal je verbazen hoe snel er verschil te merken is.

You may also like