schuifpui van glas

Geniet langer van het buitenleven met een glazen schuifpui


De afgelopen weken hebben we kunnen genieten van zeer wisselvallig herfstweer. De ene week schommelde de temperatuur nog net in de dubbele cijfers en de andere week konden we onze rokken en topjes weer uit de kast trekken. Terwijl de meeste dames al druk bezig zijn om hun tuin winterproof te maken, ben jij juist op zoek naar een manier om zo lang mogelijk te genieten van het buitenleven. Het is toch zonde dat we enkel in de zomer goed gebruik maken van de tuin? De rest van het jaar staat deze er maar wat somber bij en laat je het onkruid zijn werk doen. Met glazen schuifdeuren is het eindelijk mogelijk om nog langer van het buitenleven te genieten. Hoe? Dat vertellen we in dit artikel.

schuifpui

Maak van de woonkamer en tuin één geheel

In de winter bezoeken we de tuin nauwelijks. Dit komt vooral omdat het niet aantrekkelijk is om naar buiten te gaan. De planten zijn uitgebloeid, de bomen zijn kaal en de temperaturen schommelen nog net boven het vriespunt. Veel zin heb je dan niet om ook nog eens naar buiten te gaan. Met een glazen schuifpui haal jij de natuur in huis. Vanaf de bank kan je jouw eigen prachtige tuin aanschouwen. Dit resulteert in een ongelooflijke aantrekkingskracht, waardoor je sneller geneigd bent om toch een tripje naar de tuin te maken.

Wist je dat de tuin tegenwoordig als verlengstuk van de woonkamer wordt beschouwd? Zeker voor kleine woningen is het een aanrader om een glazen schuifwand toe te passen in hun woning. Het glas laat de ruimte optisch groter lijken en je kunt binnen enkele stappen in jouw eigen tuintje zijn. Hierdoor lijkt het alsof je woonkamer verlengd is met een geheel nieuwe ruimte.

Tip: zorg dat het woonkamer- en tuininterieur op elkaar afgestemd is. Zo creëer je één geheel voor een rustgevende en ruimtelijke uitstraling. Binnen enkele stappen, loop jij door de schuifpui jouw ‘tweede’ woonkamer in. Hoe mooi is dat?

glazen schuifpui

Verhoog het wooncomfort met een glazen schuifdeur

Persoonlijk zijn we geen fan van achterdeuren. Deze zien er vaak een beetje lomp uit en passen net niet bij de rest van het interieur. Bovendien ben je bij het kiezen van een nieuwe kleur aan de muur, direct afhankelijk van de kleur op de achterdeur. Je wilt immers niet dat deze vloeken en allebei schilderen is ook geen optie. De glazen schuifdeur is voor veel woningen de ideale oplossing. Deze oogt niet alleen super modern en fris, maar geeft de woning ook een nieuwe ruimtelijke dimensie. Daarnaast haal je veel meer licht in huis, wat zeker in donkere woningen nooit weg is.

Ook in gebruik is een glazen schuifdeur ideaal. Door de panelen naar links of rechts te schuiven, open of sluit je gemakkelijk de deur. Vooral met kinderen is dit enorm fijn, omdat ze zo zeer snel zelf naar de tuin kunnen lopen. Deze techniek is een ware must voor iedereen die de klemmende, lompe achterdeuren zat zijn. Wij zijn al om!

 

You may also like