gezellige eettafel of salontafel

Zo zorg je voor een gezellige aankleding van de eettafel of salontafel!


Mis je gezelligheid aan de eettafel of salontafel en kan je wel wat extra sfeer in huis gebruiken? Dan zijn deze tafels uitstekend geschikt om jouw decoratieve kant te laten shinen! Met bloemen, planten en kaarsen maak jij een prachtige setting om jouw favoriete tafels een fijne en gezellige uitstraling te geven. Toch vinden veel mensen het ontzettend lastig om hun tafels aan te kleden. Soms doen ze dit té enthousiast, waardoor de functie van de tafel vervalt en anderen pakken het juist te klein aan. Hoe zorg jij voor de juiste setting en zorg je er tevens voor dat de tafel praktisch ingedeeld blijft? Wij geven je graag een aantal tips!

Zeg het met bloemen!

Bloemen doen het altijd goed! Of dit nu een simpel bosje is op de vensterbank of een gigantische bos bloemen op tafel. Met bloemen kan je werkelijk alle kanten op en zorg je direct voor meer sfeer in huis. Als je liever niet over een té druk interieur beschikt en weinig woonitems aanschaft, kan één pronkstuk op tafel vaak al voldoende zijn. Schaf daarom een prachtige vaas aan en kleed deze aan met de mooiste bloemen of enkel wat takken. Je kunt dit helemaal zelf bepalen. Een grote vaas trekt al gauw de aandacht en zorgt er voor dat jouw tafel één grote eyecatcher wordt.

Groen is helemaal hip, dat kunnen we duidelijk zien aan de huidige woontrends. Wist je dat bloemen en planten in huis zelfs goed voor de gezondheid kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt dat ze niet alleen de lucht filteren, maar ook nog eens voor een betere gemoedsrust en concentratievermogen zorgen. Genoeg redenen dus om meer groen in huis te halen en jouw tafel hiermee aan te kleden!

bloemen tafel

Verschillende woonitems bij elkaar

Wat ook heel mooi kan staan is een mooie schaal, dienblad of schaal waar je diverse woonitems op uit stalt. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen in meerdere formaten en kleuren. Ook kan je de opstelling met enkele planten of kleine vaasjes met één bloemetje verrijken. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van verschillende woonitems. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige kaars, een kandelaar en een klein bloemetje op één schaal. Dit geeft een rustgevend effect en vormt een mooi geheel.

salontafel met verschillende woonitems

Als de salontafel dichtbij een muur staat, kan je de styling ook nog doortrekken naar de rest van de kamer. Hang bijvoorbeeld een groot schilderij op of maak gebruik van een geweldige wandlamp om de tafel letterlijk in de schijnwerpers te zetten. Laat je creativiteit de vrije loop. Niets is te gek!

Blijf wel realistisch

Natuurlijk is het wel belangrijk om realistisch te blijven. Wat is precies de functie van de tafel? Op een salontafel worden meestal drankjes en snacks geplaatst en deze kan je misschien zelfs als ‘voetenbankje’ gebruiken. Een eettafel wordt logischerwijs gebruikt om aan te eten, maar soms wordt deze ook ingezet om aan te werken, studeren of een hobby uit te oefenen. Dit moet natuurlijk wel mogelijk blijven. Kleed de tafels dan ook nooit té druk aan, anders de tafel zijn praktische kant verliezen. Style met mate en geniet binnen mum van tijd van een geweldige sfeer in huis!

You may also like