Fietsvakantie

Gezond, betaalbaar én mooi: fietsvakantie. Onze 4 tips!


Ga je binnenkort op stedentrip? Verken de stad dan eens per fiets in plaats van ter voet. Huur ter plaatse een fiets of neem je eigen fiets mee als je met de auto gaat. Fietsend een stad verkennen is leuk en daarnaast ook nog eens goed voor je gezondheid. In dit artikel benoemen we vier steden waar je ideaal kunt fietsen.

#1 Rome

De stad der liefde is Rome. Perfect om samen met je geliefde te bezoeken, maar ook met vriendinnen of met je gezin is deze stad meer dan de moeite waard. Een leuke manier om Rome te verkennen, is per fiets. Huur een fiets bij één van de lokale fietsenwinkels of kies voor een fiets van het initiatief Bikesharing. Deze fietsen kun je op maar liefst 27 plekken in de stad ophalen en de huur kost slechts 0,50 cent per half uur. Super voordelig, handig en een unieke ervaring.

#2 Antwerpen

De tweede grootste stad van onze zuiderburen is Antwerpen. De meeste Nederlanders hebben deze Belgische stad al minstens één keer bezocht. Het is er gezellig en het is dichtbij. Ken je Antwerpen al te voet? Huur dan een fiets bij je volgende bezoek. Zo zie je de stad op een hele andere manier en kun je net even wat meer meters maken, waardoor je ook op plekken komt die je nog niet kent. De stad is namelijk zo groot, er valt genoeg te ontdekken.

#3 Berlijn

De stad van de onbegrensde mogelijkheden: Berlijn! De stad biedt mooie contrasten tussen de historie en moderne tijd. Dat zie je onder andere terug in de verschillende bouwstijlen en de bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor en de Bundeskanzleramt. Kunst tref je er met 170 musea ook volop. Houd je van winkelen? Ook daarvoor zijn eindeloze mogelijkheden. Voor de grote merken, moet je naar de winkels op de Kürfurstendamm of in de Friedrichstrasse. Maar ook in de talloze kleine boetiekjes is het leuk shoppen. Ga te voet, of verken deze stad met per fiets: succes gegarandeerd!

#4 Londen

Londen is een prachtige stad, waar je echt een keer moet zijn geweest. Het is super dichtbij en zelfs per auto goed bereikbaar. In iets meer dan vijf uur ben je er al, per boot of met de autotrein die in een tunnel onder de Noordzee rijdt. Ga je met de auto naar Londen? Neem dan je fiets mee, zodat je de stad op een actieve manier kunt bekijken. Zo kun je in een paar dagen veel meer zien dan wanneer je alleen te voet gaat. Vooral een wielrenfiets is hiervoor ideaal. Wielrenfietsen kun je eenvoudig en snel online kopen, zo weet je zeker dat je jouw fiets op tijd in huis hebt voor je stedentrip.

You may also like