aromatherapie met etherische oliën

Gezondheidstip: aromatherapie met etherische oliën


Welke vrouw houdt er nou niet van geurtjes? Zonder dat we het echt in de gaten hebben, worden we dagelijks blootgesteld aan meerdere geuren. Als we over straat lopen, ruiken we allemaal lekkers voorbij komen en als we een drogisterij instappen, worden we overspoeld met de heerlijkste luchtjes van onze favoriete parfummerken. Zonder dat we het echt in de gaten hebben, is reuk misschien wel ons belangrijkste zintuig. Denk maar eens aan de momenten waarop je direct terug werd gevoerd naar je verleden, na het ruiken van een zeer bekend luchtje. Je hersenen linkt bepaalde geuren met gebeurtenissen en dat kan je een zeer gelukkig en ontspannend gevoel geven. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde geuren zelfs enorm goed zijn voor de gezondheid. Het is dan ook niet voor niets dat essentiële olie specifiek gebruikt wordt in massagesalons en spa’s, deze is immers mede de reden dat je zeer uitgerust terug komt van een bezoekje ontspannen! Aromatherapie is enorm goed voor de gezondheid. Wij hebben de beste geuren, om jouw gezondheid een flinke boost te geven, voor jou op een rijtje gezet.

Lavendel

Lavendel is misschien wel de meest bekende geur uit dit rijtje, vrijwel iedereen heeft hier wel eens van gehoord of heeft een luchtje dat hier op lijkt. Dat is dan ook niet zo gek, aangezien lavendel niet alleen een enorm populaire geur is, maar ook nog eens goed is voor de gezondheid. Deze geur wordt vooral geassocieerd met een rustgevende werking, bovendien is het goed voor de nachtrust en kan het de luchtwegen stimuleren om beter hun werk te doen. Lavendel wordt dan ook vaak in de geurverspreider gestopt om de kwaaltjes van een verkoudheid te verlichten.

Rozemarijn

Vrijwel iedereen heeft wel eens gekookt met rozemarijn. De geur komt je dan hoogstwaarschijnlijk ook best wel bekend voor. Maar wist je dat deze ook heel goed gebruikt kan worden tijdens aromatherapie? Rozemarijn werkt geweldig tegen hoofdpijn en migraines en vermindert het gevoel van totale uitputting. Rozemarijn wordt dan ook vaak toegepast bij mensen die last hebben van depressieve gevoelens en klachten ondervinden van een burn-out.

Rozemarijn

Pepermunt

Wie gelijk denkt aan de heerlijke verfrissende snoepjes die je in een chique restaurant krijgt, je hebt helemaal gelijk! Pepermunt beschikt over een zeer bekende geur, die vaak in kauwgom wordt verwerkt. Ook is het geen vreemde geur tijdens aromatherapie. En nee, wees maar niet bang, deze is niet zo overheersend als je zou denken. Sterker nog: pepermunt kent talloze voordelen voor de gezondheid. Zo opent de geur je luchtwegen en is het een goede slijmoplosser. Voel je je verkouden of grieperig? Dan is het gebruik van pepermunt in je geurverspreider helemaal geen slecht idee. Ook kan de geur van pepermunt je geest scherper maken, waardoor je toegang hebt tot heldere gedachtes. Ideaal als je hoofd even te vol aanvoelt en je wel wat verlichting kan gebruiken!

Citroen

Iedereen kent wel de gekke gezichten die baby’s trekken als ze voor het eerst een schijfje citroen proberen. Niet zo gek ook, aangezien citroen heel scherp en zuur is. Het is dan ook misschien niet je eerste keuze als je op zoek bent naar lekkere luchtjes voor in huis. Toch is het wel een aanrader, zeker als het gaat om gezondheidsvoordelen! Zo zuivert citroen de lucht van bacteriën en andere ziektekiemen, vermindert het de klachten van depressies en geeft het je immuunsysteem een ware boost. Hoog tijd dus om die citroenlucht door jouw huis te verspreiden!

You may also like