gietvloer

Gietvloeren: de beste keuze voor ieder gezin


Gietvloeren zijn de afgelopen jaren immens populair geworden. Deze vloeren worden gekenmerkt door hun moderne uitstraling. Bovendien geeft de naadloze vloer ieder interieur een sfeervol karakter. De populariteit voor deze vloeren is eenvoudig te verklaren. Een gietvloer beschikt immers over talloze voordelen. De voornaamste voor jou? Het is de beste keuze voor ieder gezin.

Als moeder en vrouw weet je waarschijnlijk precies hoe arbeidsintensief het onderhoud van een vloer kan zijn. Zeker met jonge kinderen en/of huisdieren merk je dat je heel wat tijd per dag in het onderhouden van de vloer steekt. Daar worden we niet bepaald vrolijker van. Alle ballen in de lucht houden is al ontzettend moeilijk, een arbeidsintensieve vloer kan hier eigenlijk niet meer bij. Met een gietvloer is dit probleem voorgoed opgelost. Waarom? Dat leggen we uit in dit artikel.

Onderhoudsarm

Wie op zoek is naar een onderhoudsarme vloer, komt al gauw terecht bij de gietvloer. Deze vloeren worden overal geroemd om hun onderhoudsarme kwaliteiten. Doordat de vloer naadloos is, kan vuil en stof zich minder gemakkelijk nestelen. Hierdoor is dit ook de beste keuze voor omgevingen waar hygiëne een zeer belangrijke rol speelt. Zo zien we de gietvloer ook steeds vaker terug in keukens en ziekenhuizen. Dat is tegelijkertijd ook het leuke aan een gietvloer: hij is ontzettend veelzijdig. Deze kan niet alleen in industriële omgevingen gelegd worden, maar ook in het huis van een gewoon traditioneel Nederlands gezin. Je bent dus van alle markten thuis!

Een gietvloer is eenvoudig schoon te houden. Enkel regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in topconditie te houden. Daarnaast zijn er geen speciale reinigingsmiddelen of andere bijzondere producten nodig om de vloer mooi te houden. Dat scheelt je een hoop geld en tijd!

Kies voor een donkere gietvloer

Ben je op zoek naar de perfecte gietvloer voor jouw gezin? Kies dan bij voorkeur voor een donkere vloer. Op een lichte gietvloer zie je immers alles. Van modderige voetafdrukken, strepen van schoenen tot voetafdrukjes van de huisdieren. Natuurlijk is dit op te lossen door de poten eerst goed te wassen en de overige gezinsleden aan te leren om de schoenen bij de deur uit te doen, maar heb je hier wel zin in? Wij adviseren dan ook om voor een donkere vloer te kiezen. Zo hoef je je niet te ergen over vuile plekken op de vloer en blijft de uitstraling mooi.

Slijtvast

Een gietvloer is slijtvast. Dat is meteen één van de voornaamste redenen om voor een gietvloer te kiezen, zeker in combinatie met een druk gezin. Als je wooninspiratie op wilt doen en aangeeft dat je een vloer voor een druk gezinsleven zoekt, zal je al snel op de gietvloer uitkomen. Dit heeft vooral te maken met zijn ijzersterke kwaliteiten. Zo kan de vloer goed tegen een stootje en vertoont hij vrijwel nooit krassen. Zeker in een gezin waar nog wel eens wat wordt omgestoten is dit zeer welkom.

Vraag bij een kwalitatieve vloerenwinkel wat voor jou de beste keuze is. Van een gietvloer krijg je in elk geval zeker geen spijt!

You may also like