Goedkoop huis bouwen?

Goedkoop huis bouwen? Wij geven je 6 tips


Wil je een goedkoop huis bouwen? Dat is begrijpelijk. Vaak zijn de kosten van het bouwen van een huis hoger dan wanneer je een bestaand huis koopt. Toch is het kopen van een huis niet altijd ideaal. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de kosten van het bouwen van een huis aanzienlijk te verlagen.

Doe je huiswerk voordat je met een aannemersbedrijf in zee gaat

Een goedkope aannemer lijkt misschien aantrekkelijk. Echter is goedkoop vaak duurkoop bij het bouwen van een huis. Je wil natuurlijk niet dat een aannemer foutjes maak doordat de nodige ervaring ontbreekt. Een goede aannemer lijkt vaak duurder, maar is op de lange termijn goedkoper omdat problemen worden voorkomen.

Word je eigen aannemer

Hiermee bedoelen niet dat je het hele bouwproces op je neemt. Wanneer je zelf goede bedrijven kent die je kunnen helpen bij de verbouwing, kan je dit prima zelf regelen. Voor klussen die je minder prettig vindt kan je wel een aannemer inschakelen. Denk bijvoorbeeld aan het bieden op mooie vloeren of ander materiaal. Ons punt is alleen dat je niet alles hoeft uit te besteden bij een aannemer.

Voorkom onnodige kosten door een goede planning

Tijd is geld, vooral bij het bouwen van een huis. Zorg er dus voor dat de planning zorgvuldig is samengesteld. Win eventueel deskundig advies in om ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes is geregeld.

Stuur je papierwerk zo snel mogelijk op

Bespaar kosten door bouwvertragingen door op tijd je papierwerk op te sturen. Je plannen moeten natuurlijk goedgekeurd worden en je wilt dit geregeld hebben voordat de verbouwing begint. Lees je dus goed in of laat je adviseren over het verkrijgen van een bouwvergunning.

Denk nog eens na over de architectuur

Die koepel op je bijkeuken, is dat écht nodig? Bijzondere ontwerpen brengen extra bouwkosten met zich mee. Ook kan je beter een extra verdieping op je huis plaatsen, dan je huis breder maken. Want een verdieping erbovenop is goedkoper dan extra ruimte creëren door je begane grond groter te maken.

Kortingen, subsidies en meer

Maak zoveel mogelijk gebruik van kortingen, subsidies en duurzame materialen. Ga actief op zoek naar kortingen voor benodigde materialen of maak afspraken met een aanbieder. Vaak valt er wat te regelen wanneer je bijvoorbeeld een grote afname doet.

Lees je ook vooral eens in over zonnepanelen. Hiermee kan je vaak aanzienlijk besparen op je energierekening. Duurzame materialen kosten je op de korte termijn misschien meer, maar zorgen juist voor kostenbesparing op de lange termijn.

You may also like