Groenlipmossel goed voor de gezondheid!

Groenlipmossel: goed voor de gezondheid!


Heb je wel eens gehoord van Groenlipmossel? Dit bijzondere weekdier is de afgelopen jaren heel vaak in het nieuws geweest. Inmiddels wordt dit diertje wereldwijd verwerkt in verschillende supplementen vanwege zijn geneeskrachtige werking. De afgelopen jaren is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de positieve effecten van de Groeilipmossel. Het resultaat was overweldigend! Niet alleen bleek dat mensen die regelmatig Groeilipmossel aten veel minder last van hun gewrichten hadden, maar ook nog eens van talloze andere gezondheidsvoordelen konden genieten. Dit is toe te schrijven aan het scala aan voedingsstoffen dat de Groenlipmossel bevat.

Wil jij binnenkort Groenlipmossel vloeibaar uitproberen? En ben je benieuwd naar de voordelen? Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

Groenlipmossel vloeibaar

Krachtige antioxidant

Wereldwijd groeit de populariteit van de Groenlipmossel. Hierbij wordt vooral zijn werking als krachtige antioxidant enthousiast ontvangen. Zoals we allemaal weten krijgt ons lichaam dagelijks veel te verduren. Door vrije radicalen die onder andere in voedingsmiddelen, drinken en de buitenlucht verwerkt zitten, kunnen cellen en weefsels in het lichaam beschadigd raken. Dit kan bijvoorbeeld misvormde cellen tot gevolg hebben, wat zelfs uiteindelijk kan leiden tot kwaadaardige cellen. Bovendien kunnen vrije radicalen het verouderingsproces bespoedigen.

We spreken van antioxidanten als het product deze vrije radicalen onschadelijk kan maken. Dit zien we bij meerdere vitamines en mineralen terug. Groenlipmossel zit bomvol Omega-3 zuren en alhoewel deze niet bekend staan als ‘super-antioxidanten’, kunnen ze volgens diverse onderzoeken wel degelijk effect hebben. Hierdoor blijven jouw cellen, organen en weefsels gezonder en vitaler.

Goed voor de gewrichten

Groenlipmossel staat vooral bekend om zijn effectieve werking op de gewrichten. Zo wordt deze regelmatig gebruikt door mensen met reumatische klachten, omdat het ontstekingen in de gewrichten zoveel mogelijk kan voorkomen én verlichten. Bovendien staat de medicatie die door medici wordt voorgeschreven vaak bomvol bijwerkingen. Hierdoor willen de meeste reumapatiënten graag eerst natuurlijke producten proberen, alvorens ze voor andere medicatie kiezen. Met succes, want uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de mensen met reumatische klachten baat heeft bij een handeling met Groenlipmossel. De pijnstillende en ontstekingsremmende werking van dit weekdier zijn dan ook zeer effectief.

een Groenlipmossel

Groenlipmossel houdt hersenen gezond

Wist je dat Groenlipmossel ook nog eens een zeer positief effect op de hersenen heeft? Dit weekdier bevat ontzettend veel DHA vetzuren en, zoals uit diverse onderzoeken is gebleken, zijn deze van essentieel belang om de hersenen gezond te houden. Vaak ziet men bij cognitieve achteruitgang, denk bijvoorbeeld aan de ziekte van alzheimer, dat de DHA-levels in het bloed ontzettend laag zijn. Het kan daarom geen kwaad om deze tekorten naarmate je ouder wordt zelf aan te vullen. Zo geniet je langer van een goed geheugen, een beter concentratievermogen en een gezonde geest.

Overigens bevat de Groenlipmossel ook nog eens enorm veel andere mineralen en vitamines die het algehele welzijn van de mens bevorderen. Hierdoor verhoog je door het gebruik van deze supplementen je algehele welzijn, weerstand en krijg je meer energie. Bovendien bevat Groenlipmossel ook nog eens een enorme hoeveelheid magnesium. Een mineraal die ook wel een ‘boost van ontspanning’ wordt genoemd door zijn relaxerende effect op de spieren en de verhoogde weerstand tegen stress.

You may also like