Tuingereedschap

Handige tools en gereedschap voor jouw tuin


Op een vrije middag of in het weekend is het altijd leuk om even een bezoekje te brengen aan een Tuin winkel. Gewoon om even wat inspiratie op te doen of wat broodnodig tuingereedschap op te halen. Ook in dit seizoen moet er weer van alles in te de tuin gebeuren. Zo oogst je nog even de laatste groentes van het seizoen zodat je daar nog een lekkere soep van kan maken. Verder blijft onkruid wieden natuurlijk nog doorgaan zolang de nachtvorst nog niet zo hevig is. Een ander klusje is de tuinmeubels naar binnen halen. Als je ze meteen in de lak zet, zijn ze meteen klaar voor volgend jaar. Tijdens de tuinklussen van de maand kan je een aantal handige tools gebruiken. Lees hieronder snel verder over welke tools en welk gereedschap het werken in de tuin makkelijker maken.

Notenbomen snoeien met snoeischaar Felco

In het najaar moet je zo min mogelijk proberen te snoeien. Als het niet nodig is, laat het dan wachten tot het voorjaar. Toch kun je wel een aantal snoeiklusjes doen in de herfst, zoals het snoeien van notenbomen. De snoeischaar felco, die ergonomisch is vormgeven heeft een goede pasvorm en past goed bij de handen. Hierdoor merk je dat snoeien minder inspanning kost. Vooral als je een boel notenbomen moet snoeien, is het fijn dat je handen minder moe zijn van het continu snoeien. Door de rubberen schokdempers die in de snoeihaar zitten word je beschermd tegen pijn in de pols. Verder is het fijn dat je heel precies kunt snoeien. Na het snoeien van mijn notenbomen maak je de snoeischaar met een droge doek. Ook verwijder je het liefst even het hardnekkige vuil met een boenborstel. Ten slotte kan je nog wat olie in de scharnierpunten smeren, omdat je hem in de winter waarschijnlijk niet zo vaak meer nodig hebt.

Werkschoenen voor in de moestuin

Voor het werken in de moestuin doe je liever niet je geliefde booties of sneakers aan. Dan heb je binnen no-time doorweekte voeten. Een goede tip voor het werken in de tuin zijn Grisport werkschoenen S3. De instapwerkschoenen lijken wel een beetje op jodphurs en wat handig is, is dat je ze zo aan kan schieten. Het werken in de tuin kan fysiek nogal zwaar zijn dus daarom is het prettig dat ze een ademende voering hebben. En zodra het straks gaat vriezen hoef jij je ook niet druk te maken dat je uitglijdt op het pad naar het kippenhok. De zolen zijn namelijk slipbestendig.

Tuin bemesten in de herfst

Een ander klusje in de herfst is het bemesten van de tuin. Zo is jouw tuin straks weer helemaal gereed voor volgend seizoen. Hiervoor kan je het beste organische mest gazon gebruiken. Mest waarin veel kalium is verwerkt, is de meest handige keuze. Dit komt omdat kalium ervoor zorgt dat de droogte en vorst minder snel in het gazon kunnen trekken. Met organische mest heb je ook niet het risico dat je vlekken krijgt op kledingstukken.

Wat vind jij de meest handige tools voor in de tuin?

 

You may also like