belang van daglicht

Het belang van daglicht


Het natuurlijke zonlicht geeft je energie, waardoor je je stukken beter voelt. Niet voor niets voelen wij ons in de lente en de zomer een stuk energieker. Eigenlijk komt dat vooral omdat we in deze seizoenen meer buiten zijn. Omdat we eigenlijk in elk seizoen genoeg daglicht moeten hebben, kunnen we in elk geval proberen het licht zoveel mogelijk binnen te halen.

Licht in huis: positief voor je humeur

Het liefst heb je natuurlijk grote ramen en veel daglicht. Heb je dat niet, zet dan ik elk geval de gordijnen open! Gordijnen zijn functioneel voor onze privacy en voor het aanbrengen van een dag- en nachtritme in je woning, maar de rest van de dag zijn ze nutteloos. Hoe meer raam je ziet, hoe meer daglicht.

Lichte kleuren op de muur

Je kunt nog zoveel daglicht in je huis laten, als je de muren in je woning zwart verft, heb je daar nog niks aan. Het is dus slim om lichte kleuren voor aan de wand te kiezen. Ook de vloeren hou je bij voorkeur zo licht mogelijk. Heb je een mooie houten vloer liggen die wat donkerder van kleur is? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een licht vloerkleed erop te leggen. Zo krijgt daglicht de kans te stralen!

Daglicht in huis brengen

Ook ledverlichting kun je kopen in de kleur daglicht. Lukt het je niet om veel écht daglicht binnen te halen, dan koop je toch daglicht voor aan de wand? Met ledwandlampen heb je sowieso weer eens iets anders voor aan de wand. Een ledlamp is daarnaast hartstikke zuinig in energieverbruik. Ook niet onbelangrijk…

Het zonnetje in huis

Als we dan zoveel energie krijgen van zonlicht, dan kunnen we natuurlijk ook het zonnetje in huis halen. Dit doe je daadwerkelijk door de ramen open te zetten. Kies je voor een denkbeeldige zon, denk er dan eens aan om wanddecoratie in huis te halen met een zon erop. Zo heb je in elk geval een zonnige sfeer voor aan de wand!

You may also like