Hier moet je aan denken als je een pvc vloer gaat leggen
PVC vloeren zijn door de jaren heen ontzettend populair geworden. De officiële benaming van pvc is Polyvinylchloride. Als we heel eerlijk zijn, klinkt dat eerder als iets heel ingewikkelds dan een handige manier om snel een mooie vloer te leggen. Gelukkig klinkt de naam ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. PVC is namelijk niet meer of minder dan een fijn en flexibel stuk kunststof wat ontzettend sterk is. PVC wordt inmiddels voor heel veel verschillende toepassingen gebruikt en ook de pvc vloer bestaat al ontzettend lang, maar op het gebied van pvc vloeren lijken er ieder jaar weer vernieuwingen te ontstaan. Geen wonder dat deze dus ook nog steeds aan populariteit winnen.
Ben jij gevallen voor de charmes en de enorme voordelen van een fijne pvc vloer? En ben je van plan om deze zelf te leggen? Een goede beslissing, want pvc is over het algemeen heel eenvoudig zelf te leggen. Maar voor het beste resultaat is het natuurlijk wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.
De juiste ondervloer
Een pvc vloer kan over het algemeen vrijwel op iedere ondergrond worden gelegd. Daarom ontstaat al snel de vraag of je nu wel of niet in een goede ondervloer moet investeren. Het is belangrijk om te weten bij pvc dat dit materiaal zeer dun en flexibel is. Hierdoor vormt het zich snel naar de ondergrond. Wanneer de ondergrond dus niet volledig egaal is, schijnt dit ook enorm door in de pvc vloer. Daarom is het bij een minder geëgaliseerde vloer van belang dat er toch een oplossing wordt gevonden. Hoe egaler de ondervloer is, hoe mooier het uiteindelijke resultaat zal zijn.
Ook is het verstandig om over het verwijderen van de vloer na te denken. Wil je dat dit in de toekomst makkelijker kan gebeuren? Ook dan is het verstandig om voor een speciale ondervloer te kiezen. Hier lijm je de vloer eenvoudig aan vast of leg je het klik-pvc overheen.
Houd rekening met een hoogteverschil
Wanneer je een ondervloer plaatst en vervolgens ook nog eens de pvc vloer verlijmd, dan moet je er rekening mee houden dat je vloer in één keer een stuk hoger wordt. Bereken daarom van tevoren of er nog voldoende ruimte onder de deur over zal blijven. Anders zal je ook de hoogte van de deuren na het leggen van de vloeren aan moeten passen om beschadigingen te voorkomen.
Contactgeluiden voorkomen
Een groot voordeel van pvc vloeren is dat ze zeer geluiddempend werken. Hierdoor zijn het uitstekende vloeren om contactgeluiden te voorkomen. Helaas ben je er met alleen de aanschaf van een pvc vloer nog niet. Heb je onderburen en wil je een pvc vloer plaatsen? Zorg er dan voor dat je dit ook altijd nog in combinatie met een goede ondervloer doet. Zo voorkom je dat de decibellen bij de buren alsnog om de buren vliegen en kun je ongestoord door je huis lopen.