Hoe combineer je de betonlook in huis?

Hoe combineer je de betonlook in huis?


Beton is al heel wat jaren enorm in opmars. Anno 2020 kunnen we dit materiaal niet meer wegdenken uit onze huidige woontrends. Toch vinden veel mensen het nog best lastig om dit materiaal goed te combineren in huis. Want hoe zorg je ervoor dat dit de juiste uitstraling aan jouw interieur geeft? En hoe voorkom je dat beton een wat meer bedompte sfeer aan je woning geeft? In dit artikel vertellen we hoe je de betonlook het beste in huis kunt combineren.

Waarom kiezen voor de betonlook?

Maar waarom is de betonlook eigenlijk zo populair. Vroeger werd dit immers enkel als bouwmateriaal gebruikt. Mensen dachten er niet eens aan om deze ook in hun woning als eyecatcher te gebruiken. De techniek staat echter niet stil en ook onze kijk op interieurstyling niet. Inmiddels zijn er ontzettend veel manieren om de betonlook ook in jouw eigen huis te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van verf betonlook. Dit is door iedereen zeer eenvoudig aan te brengen en geeft direct die zo gewilde betonlook aan jouw woning. Maar hoe combineer je dit precies?

betonlook woonkamer

Creëer meer warmte

Het grootste nadeel van beton is dat deze vaak als koel en kil wordt bestempeld. Niet bepaald de eyecatcher waar je naar op zoek bent dus als je meer sfeer in huis wilt creëren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om die kille uitstraling te voorkomen. Wanneer je het op de juiste manier aanpakt kan beton juist heel sfeervol zijn en warmte uitstralen. Het is niet voor niets dat beton cire voor de badkamer steeds vaker gebruikt wordt. De betonlook biedt echt enorm veel voordelen, zolang je dit maar op de juiste manier combineert.

Dit doe je door de betonlook met verschillende kleuren en materialen te combineren. Hierdoor ontstaat de juiste balans tussen koud en warm, waardoor het geheel juist enorm sfeervol aan zal voelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een muur in betonlook met houten planken of kasten te verrijken. Hout heeft van nature een zeer warme uitstraling, wat een leuk contrast zal geven. Hierdoor geniet je direct van meer sfeer in de ruimte. Je zal merken dat wanneer je beton met de juiste materialen en kleuren combineert, zij elkaar enorm zullen versterken. De producten van Chalkpaint.store hebben gewoon minder effect wanneer zij niet met andere materialen worden gecombineerd, hetzelfde geldt natuurlijk ook andersom.

De perfecte eyecatcher in ieder industrieel interieur

De industriële woontrend is al jaren ontzettend populair en naar verwachting zal dit voorlopig ook nog wel even zo blijven. Daarom kan het zeker geen kwaad om deze ook in jouw eigen woning toe te voegen. Wees niet bang, dit betekent echt niet dat je je gehele interieur om moet gooien. Een betonlook muur maken met de producten van https://betoncire.shop/nl/ kan iedere ruimte al direct een geheel andere sfeer geven. Dit hoeft helemaal niet veel te kosten en geeft jouw woning direct de industriële stijl die je zoekt.

Bovendien kun je met de industriële stijl werkelijk alle kanten op. In deze stijl zien we voornamelijk veel pure producten, zoals hout, koper en beton. Hierdoor ben je in staat om heel veel verschillende combinaties te maken. Combineer de ruwe materialen en stoere meubels met zachte stoffen zoals een schapenvachtje en je geniet direct van een heerlijke bijna romantische sfeer in huis. Wat wil je nog meer? Dus steek die handen maar uit de mouwen en ga aan de slag. Met de juiste producten beschik jij binnen mum van tijd over een prachtige betonlook in huis!

 

You may also like