Hoe ga je aan de slag met je goede voornemens

Hoe ga je aan de slag met je goede voornemens?


De jaarwisseling is net geweest en 2020 is nog maar net begonnen. Voor heel veel mensen betekent dit, dat ze goede voornemens hebben gemaakt. Het nieuwe jaar is de tijd om ermee aan de slag te gaan. Toch vinden de meesten dit lastig. Helaas lopen de goede voornemens halverwege januari al uit op een fiasco. Hoe zorg je er nu voor dat je meer succes haalt met de doelen die je hebt gezet voor het nieuwe jaar? Je krijgt van ons een aantal tips die jou op weg helpen.

Voornemen 1: Sporten

Heel veel mensen gaan voor alles of niets. Zo is dat ook met sporten. Toch is het onrealistisch om binnen een week te transformeren van bankzitter naar bodybuilder. Als je jezelf een nieuw patroon wil aanmeten, dan heeft het tijd nodig. Het is het beste om stap voor stap te beginnen met werken aan je nieuwe doelen. Begin dus met een of twee keer per week naar de sportschool gaan. Dit bouw je geleidelijk op naar drie tot vier keer per week. Zoek je een nieuwe gym maastricht? Il fiore healthcenters zijn zelfs 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend. In 2020 heb je dus geen excuus meer om de gym te skippen.

Hoe ga je aan de slag met je goede voornemens

Voornemen 2: Stoppen met roken

Over stoppen met roken wordt vaak ook lichtzinnig gedacht. Maar als je er goed over nadenkt, is het niet realistisch om in ene keer te kappen met een jarenlange verslaving. Bedenk voor jezelf waarom je wil stoppen en schrijf de voors en tegens op een blaadje. Ook kun je een app instellen die je vertelt hoe lang je al gestopt bent en zelfs hoeveel geld je hebt bespaard. Ook is je mislukte stoppoging niet meteen een gemiste kans voor het leven. Ook al ben je een paar weken gestopt, elke sigaret die je niet opsteekt is er weer eentje. Eventueel kun je bij een nieuwe poging een coach in de arm nemen, als extra stok achter de deur. Wellicht heb je meer tijd nodig om te kunnen stoppen en is de cold turkey methode niks voor jou. Dat maakt helemaal niks uit. Iedereen is weer anders.

Stoppen met roken

Voornemen 3: Meer sparen

In december geeft men veel geld uit aan kleding, eten en cadeaus voor familie. Soms begint men zelfs in november met de inkopen voor de feestdagen. Het geld vliegt uit de portemonnee en daardoor lijken we soms geen grip meer te hebben op de uitgaven. Sparen kan dus een voornemen zijn voor het nieuwe jaar. Hoe pak je dat aan? Je kan bij veel banken een automatische incasso-opdracht instellen voor je spaarrekening. Als je die opdracht maandelijks instelt, net na de stortingsdatum van je salaris, is de kans klein dat het geld ergens anders naartoe gaat. In sommige apps kun je ook je uitgaven bijhouden en categoriseren. Zo krijg je overzicht en zie je waar je op kan besparen. Misschien wordt het dan zelfs leuk om financieel overzicht te bewaren. Het loont hoe dan ook de moeite.

Heb jij nog meer tips hoe je goede voornemens succesvol maakt? Deel het met ons in een reactie onder dit artikel.

 

 

You may also like