Hoe kies je een geschikte winterjas

Hoe kies je een geschikte winterjas?


Als er iets onvoorspelbaars is, dan is het wel het Nederlandse weer. Zeker gedurende de winter. De ene week kan het vijftien graden met een zonnetje zijn en de andere week kan je schaatsen op de sloot. Dat maakt het kiezen van een goede winterjas echter niet gemakkelijk. Deze moet immers tegen heel veel verschillende weersomstandigheden bestand zijn. 

Ben jij toe aan een nieuwe winterjas en heb je geen idee waar je op moet letten? Heb je al wel een mooie moscow jas dames gevonden, maar wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Lees dan snel verder en ontdek hoe je eenvoudig de juiste winterjas kunt vinden. 

Kies voor kwaliteit 

Allereerst is het belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Je hebt jassen van meer dan driehonderd euro en ook jassen voor enkele tientjes. Het verschil is vaak wel al duidelijk tijdens het passen. Wees je ervan bewust dat een winterjas intensief wordt gedragen en – mits deze van goede kwaliteit is – jaren mee kan gaan. Daarom is het beter om een keer goed te investeren dan elk jaar weer een nieuwe jas te kopen. Zo wordt goedkoop alsnog duurkoop. Bovendien geniet je van veel meer comfort als je voor een kwaliteitsjas kiest. 

Hoe wordt de jas gebruikt? 

Wat voor jas je nodig hebt, is ook voor een groot deel afhankelijk van hoe je deze gebruikt. Ben je iemand die vooral tijd in de auto doorbrengt? Dan heb je waarschijnlijk niet een al te dikke jas nodig. Zit je echter dagelijks op de fiets of wandel je graag? Dan heb je veel baat bij een wind- en waterdichte winterjas. Bedenk goed hoe de jas wordt gebruikt en stem hier de belangrijkste eigenschappen van de jas op af. 

De juiste lengte 

Winterjassen zijn in vrijwel alle lengtes verkrijgbaar. Van zeer korte jassen tot jassen die bijna tot de grond komen. Het is daarom slim om hier van tevoren alvast over na te denken. Hoe lang mag de jas maximaal zijn? Of hoe lang moet hij minimaal zijn? 

Hoe lang de jas kan zijn, heeft voor een deel ook met je figuur te maken. Als je bijvoorbeeld zelf erg klein bent, dan kan een lange jas minder mooi staan. Dit is echter heel persoonlijk. Ook heeft de lengte van de jas natuurlijk invloed op de activiteiten die je hiermee onderneemt. Als je bijvoorbeeld veel fietst, dan is een extra lange jas niet handig. 

Houd er wel rekening mee dat langere jassen meer warmte bieden dan een korte jas. Bovendien beschermen ze het lichaam beter tegen wind en regen. Deze jassen zijn dan ook vooral een goede keuze voor mensen die veel wandelen. 

Pas de jas altijd met een dikke trui 

De kans is groot dat je momenteel nog niet al te dikke kleding draagt. Als je dan een winterjas gaat passen, bestaat de kans dat je een maatje te klein koopt. Pas de winterjas daarom altijd alvast met een dikke trui aan of koop standaard een maatje groter. Zo weet je zeker dat je je bewegingsvrijheid kunt behouden. Ook wanneer je er een dikke trui onder draagt. 

You may also like