Hoe lang duurt een badkamer verbouwen?

Hoe lang duurt een badkamer verbouwen?


Ga je binnenkort verhuizen of is je huidige badkamer aan vervanging toe? Dan ben je wellicht op zoek naar mogelijkheden om deze binnen korte termijn aan te pakken. Hierbij is het wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het verbouwen van een badkamer. Zijn er dingen waar je op kunt besparen, waar kan je inspiratie opdoen, wat is er mogelijk binnen je badkamer, moet ik vakmensen inhuren? Dit zijn allemaal vragen die een belangrijke rol spelen tijdens een badkamerverbouwing. Daarnaast wil je graag weten hoe lang een badkamerrenovatie duurt. De badkamer is immers een belangrijke ruimte in huis, het kan veel ongemakken veroorzaken als deze tijdelijk onbruikbaar is. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen en geven we jou inzicht in de wereld van badkamers.

Badkamerrenovatie: hoeveel tijd ben je hier aan kwijt?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om voldoende voorbereidingen te treffen. Wanneer de badkamer verbouwd wordt, kan je deze tijdelijk even niet meer gebruiken. Dat is niet erg als dit voor een kortere periode is. Wanneer dit echter enorm lang het geval is, kan dit veel ongemakken veroorzaken. Daarom geven we eerst antwoord op de prangende vraag: hoe lang duurt een badkamer verbouwen?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Wanneer je enkel een nieuwe waskom en wat sanitair plaatst, zal de badkamer relatief snel weer in gebruik genomen kunnen worden. Als je erover denkt om de gehele badkamer aan te pakken, zal dit waarschijnlijk veel meer tijd kosten. Gemiddeld duurt een badkamerrenovatie ongeveer 2 tot 3 weken. Dit is uiteraard afhankelijk van de werkzaamheden die worden gedaan. Een badkamerspecialist kan je een goede indicatie geven van de duur van de verbouwing.

badkamer verbouwen hoelang

Inspiratie opdoen

Heb je al een goed idee van de verbouwing die je wilt laten doen? Of tast je nog steeds in het duister? Wellicht ben je op zoek naar inspiratie en ben je nieuwsgierig naar de verschillende stijlen in badkamerland. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop showrooms waar je allerlei verschillende badkamers en sanitair kan bewonderen. Of je nu enkel een nieuwe wastafel aan wilt schaffen of direct voor een geheel nieuwe badkamer gaat, alles is mogelijk!

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een afspraak te maken bij een badkamerspecialist. Zij kunnen je meenemen in de diverse stijlen die hot zijn op dit moment en samen met jou naar de mogelijkheden binnen de beschikbare ruimte kijken.

inspiratie badkamer

Besparen doe je zo

Een badkamerverbouwing vraagt veel van je financiële reserves. Toch twijfelen de meeste mensen er niet aan om vakmensen in te schakelen, ondanks de arbeidskosten. Het renoveren van een badkamer is immers een vak apart. Leidingen omleggen, sanitair plaatsen, dat is niet iets wat je als leek zelf gaat doen. Is het dan helemaal niet mogelijk om te besparen op de badkamerrenovatie? Natuurlijk wel! Besparen doe je zo:

  • Neem het voorbereidend werk zelf in handen. Sloop bijvoorbeeld alle tegels en het sanitair er al uit. Zo hebben de vakmensen minder werk te verrichten en duurt de verbouwing minder lang, zo bespaar je al een hoop kosten.
  • Koop niet al het sanitair in dezelfde winkel. Dit geldt ook voor de andere badkamermeubels of zelfs de door jou uitgekozen PVC jaloezieën voor de badkamer. Door in meerdere winkels te kijken, kan je eenvoudig bepalen waar je het voordeligst uit bent. Zo bespaar je vaak eenvoudig tientallen euro’s!

You may also like