Hoe maak je thuis een zonneterras?png

Hoe maak je thuis een zonneterras?


Er gaat natuurlijk niks boven een terras dat heerlijk in de zon staat. Hoe fantastisch is het als je thuis een eigen zonneterras kan creëren? Veel mensen weten niet hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. Daarom zijn er in deze blog 6 tips gegeven voor hoe je het beste een eigen zonneterras kunnen maken.

Tip 1: Zoek een goede plek

Om een zonneterras te maken is het natuurlijk wel van belang dat het terras een mooi plekje in de zon krijgt. De locatie is dan ook zeer belangrijk. Houd hierbij ook rekening met waar de zon opkomt en ondergaat. Hierdoor zorg je ervoor dat de zon zo lang mogelijk schijnt op de momenten dat je op het terras wilt zitten. Daarnaast is sfeer ook van belang. Zorg dat het terras op een plek komt waar het niet misstaat om een terras te hebben staan. Ook kunnen er nog extra toevoegingen komen om meer sfeer aan te brengen.

Tip 2: Zorg voor een goede ondergrond

De ondergrond van het zonneterras is een van de belangrijkste onderdelen. Het laatste wat je wilt dat er gebeurt is dat het terras komt te verzakken. Een goede ondergrond zorgt ervoor dat dit niet kan gebeuren, waardoor je je hier ook geen zorgen meer over hoeft te maken. Een goede ondergrond kan bestaan uit tegels, hout, of beton.

Tip 3: Doe inspiratie op

Vaak is er niet een helder beeld van wat voor soort terras er voor ogen is. Het opdoen van inspiratie is dan ook nuttig. Door te kijken naar bestaande terrassen doe je inspiratie op om zo een eigen voorkeur voor een specifiek terras te vormen. Door bijvoorbeeld foto’s uit te printen van mooie terrassen en samen te voegen op een moodboard heb je al een mooi beeld van jouw ideale terras.

Tip 4: Maak een plan

Het maken van een goed zonneterras vergt een goede voorbereiding. Het maken van een schets zorgt ervoor dat er direct een beeld is van hoe het er uit moet komen te zien. Hierdoor bespaar je tijd, want er hoeft niet ter plekke te worden nagedacht over het werkproces. Ook het op papier zetten van wat er nodig is om het terras op te bouwen is nuttig, omdat dit voorkomt dat je iets vergeet.

Tip 5: Check of de tegels recht liggen

Bij het aanleggen van de tegels voor het terras is het belangrijk dat de tegels recht komen te liggen. Het gebruik van bijvoorbeeld een touwtje om te checken of alles recht ligt is erg belangrijk om te voorkomen dat er tegels scheef komen te liggen. Soms moeten de tegels scheef komen te liggen in verband met de afwatering van de tuin. Hierbij is het belangrijk om te zorgen dat de tegels niet misstaan ten opzichte van elkaar, zodat het geheel er strak uitziet.

Tip 6: Gebruik goede verlichting

Vaak komt het voor dat het zonneterras ook in de avond gebruikt wordt. Hierdoor wordt goede verlichting essentieel. Veranda verlichting is een zeer goede optie om te gebruiken bij een zonneterras. Hierdoor ziet het terras er ook in de avond fantastisch sfeervol uit!

You may also like