Hoe maak je rubberen automatten schoon?

Hoe maak je rubberen automatten schoon?


Het reinigen van de rubberen matten in je auto is een eenvoudig karweitje dat doorgaans binnen een kwartiertje kan worden geklaard. Maar als je ervoor wilt zorgen dat je matten hun stevigheid en glans behouden, is het van belang dat je weet hoe je de schoonmaak het beste kunt aanpakken. Het schoonmaakproces verschilt enigszins van dat van tapijten automatten. In dit artikel delen we graag onze tips over hoe je het beste je rubberen automatten kunt reinigen. Waar moet je op letten en welke zaken kun je beter vermijden?

Stappen om je rubberen automatten schoon te krijgen:

  • Haal de rubberen automatten uit je auto en leg ze plat neer op een vlakke ondergrond;
  • Verwijder los vuil en kruimels van beide zijden van de matten met behulp van een stofzuiger of een harde borstel;
  • Klop de matten goed uit of schud ze heen en weer om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen;
  • Maak de matten schoon met behulp van een tuinslang of een natte doek en voeg eventueel wat wasmiddel of vloeibare zeep toe om hardnekkig vuil te verwijderen;
  • Spoel de matten af met schoon water en laat ze vervolgens drogen op een schone plek, uit direct zonlicht;
  • Wanneer de matten volledig droog zijn, leg je ze terug in je auto en zorg je ervoor dat ze goed op hun plaats liggen.

Welke schoonmaakmiddelen kun je tijdens het schoonmaken gebruiken?

Overweeg je nu de lente is aangebroken om je hele interieur eens grondig schoon te maken? Auto’s kunnen behoorlijk vies worden, dus is het begrijpelijk dat je verschillende schoonmaakmiddelen bij de hand hebt. Maar hoewel je je rubberen automatten prima kunt schoonmaken met wasmiddel, vloeibare zeep of een allesreiniger, raden we het gebruik van agressieve chemische middelen af. Chemische schoonmaakmiddelen geven het rubber een doffe uitstraling en zorgen ervoor dat je matten sneller slijten. Gebruik je vaak chemische schoonmaakmiddelen om je rubberen automatten te reinigen, dan heb je eerder een nieuwe set nodig.

Waar kun je nieuwe automatten kopen?

Wanneer je merkt dat je automatten versleten raken, kun je het beste nieuwe automatten kopen. Doe dit bij MijnAutomatten.nl. De matten bij deze webshop zijn gemaakt van duurzaam natuurrubber en zijn eenvoudig te bevestigen en los te maken. Hierdoor kun je ze snel en gemakkelijk verwijderen wanneer het tijd is voor een grondige schoonmaak. Ben jij ook op zoek naar hoogwaardige automatten die perfect in je auto passen? Bestel dan vandaag nog nieuwe rubberen automatten op maat bij MijnAutomatten.nl.

You may also like