Hoe richt je je huis in tegen een klein budget

Hoe richt je je huis in tegen een klein budget?


Nederland heeft een aantal jaren in economische crisis verkeerd. Hierdoor hebben veel gezinnen in een financiële noodtoestand geleefd. Het heeft er wel voor gezorgd dat meer mensen bewuster zijn gaan kijken naar hun inkomsten en uitgaven. Een vraag die bij veel mensen speelde was hoe je wensen kan verwezenlijken tegen een kleiner budget. Dat geldt onder andere ook voor de inrichting van het huis. Hoe doe je dit op een leuke manier, zonder dat je al teveel geld kwijt bent. In dit artikel staan tips van ervaringsdeskundigen die weten hoe ze op de kleintjes moeten letten bij het inrichten van een huis.

#1 Goedkope vloeren

Een mooie vloer kost ook vaak veel geld. Bij grote meubelzaken kun je tapijt kopen voor een laag bedrag. Vaak is het niet meer in de juiste maat beschikbaar. Bovendien is tapijt moeilijk te onderhouden, zeker als je in een gezin met opgroeiende kinderen leeft. Een mooi alternatief is dan een restpartij pvc vloer. Gespecialiseerde bedrijven in restpartijen hebben soms wel batches beschikbaar tot 500 vierkante meter. Doordat deze bedrijven groot inkopen, zijn de kosten ook bijzonder laag. Een voordeel van een pvc vloer is dat het ook makkelijk schoon te maken is. Daarom is pvc zeker een goede keus.

Goedkope vloeren

#2 Kringloopwinkels

Kringloopwinkels zijn door de crisis ook bijzonder populair geworden. Hier kun je bijzonder voordelig een complete inboedel kopen. Veel mensen brengen hier hun meubels naartoe, omdat het hen een goed gevoel krijgt dat hun inboedel een tweede leven krijgt. Het leuke van kringloopwinkels afstruinen is ook dat je soms echt pareltjes van meubelstukken tegenkomt die je nergens anders ziet staan. Zo kun je jouw huis ook nog eens heel uniek inrichten en dat voor een lage prijs. Kijken kan zeker geen kwaad.

#3 Struin het internet af

Bijna alles gebeurt tegenwoordig online. Het internet is een grote marktplaats van vraag en aanbod. Dit kan op speciale sites, zoals Marktplaats. Op Facebook zijn er ook veel marktkraams ingericht door middel van Facebook-pagina’s. Mensen uit jouw regio bieden tweedehands spullen aan voor een spotprijsje. Je hoeft dan niet helemaal naar de andere kant van het land te rijden om een leuk meubelstuk op te halen. De verkoper ontvangt er ook nog een leuk prijsje voor. Zo help je de mensen uit je eigen stad weer.

#4 Budget discounters

Op dit moment heb je even niet het budget om accessoires van een designer te kopen. Dat geeft helemaal niets. Bij budget discounters als de Action en de Xenos koop je kaarsen, fotolijsten en andere leuke spullen voor een hele lage prijs. Ook kun je hier goed terecht voor keukengerei. De glazen en pollepels zijn hier veel goedkoper dan bij veel andere meubelzaken.  Omdat het zo goedkoop is, neem je wel vaak teveel mee bij zulke winkels. Maak van tevoren een lijstje, zodat je niet meer koopt dan wat je nodig hebt.

goedkope woon accessoires

#5 Uit je creativiteit

Ben je handig en creatief? Kijk dan wat je bijvoorbeeld kan maken van pallets. Op het internet vind je handleidingen om bankjes, stoelen en tafels in elkaar te zetten. Er zijn mensen die zelfs een bed maken van pallets. Zoek op internet wat mensen ermee doen en laat je verrassen door de mogelijkheden.

You may also like