wespen nest zomer

Hoe verklein ik de kans op een wespennest komende zomer?


Helaas is het nagenoeg onmogelijk om een wespennest te voorkomen. Binnen de wespenkolonie blijft de koningin in leven aan het eind van de zomer. Het diertje verbergt zich in het wespennest en legt hier aan het begin van de nieuwe zomer larven. De larven worden de werksters, die voor de uitbreiding van het wespennest zorgen. Deze cyclus zal zich ieder jaar herhalen. Het geeft aan, hoe belangrijk een oud wespennest verwijderen is!  Wanneer u dit niet zou doen, zouden de wespen een volgende zomer opnieuw actief zijn rond uw terras, veranda of balkon. Zelf een wespennest verwijderen wordt hierbij afgeraden. Doordat de koningin zich in het wespennest ophoudt, is de kans groot dat u gestoken wordt.

Verwijder oude wespennesten in uw tuin

Niet alleen kunt u gestoken worden, wanneer u een wespennest probeert te verwijderen. Ook kan het wespennest op een zeer ongunstige plek zitten. Denk bijvoorbeeld aan een wespennest tussen de buiten- en binnenmuur van uw woning. Hier komt u zonder professionele hulpmiddelen in geen geval tussen. Professionele ongediertebestrijders beschikken over alle benodigdheden om de wespen te doden en het wespennest voor u te verwijderen. Wanneer u last heeft van bijen, is dit lastiger! De bijen mogen namelijk niet gedood worden. U zult een imker in moeten schakelen, om de bijen uit uw tuin te laten verwijderen.

verwijder n oude wespennesten

Dicht kieren in uw muren en onder dakpannen

Niet alleen moet een oud wespennest verwijderd worden. Ook wilt u voorkomen dat er een nieuw nest in uw tuin wordt opgebouwd. Dit is lastig te voorkomen! De wespen kunnen immers in een holle boom of in een struik aan de bouw van een wespennest beginnen. Hetgeen u wel kunt doen, is het sluiten van kieren in uw muren en onder de dakpannen op uw dak. Wespen zullen aan het begin van de zomer op zoek gaan naar een goede verstopplek. Deze verstopplek kan een kier in uw muren zijn.

wespennest dakpannen

Sluit etenswaren altijd goed af

Tot slot is het belangrijk om de wespen tijdens de zomer ver van uw terras te houden. Zorg er daarom voor dat u geen etenswaren op de buitentafel laat staan. Dit trekt wespen en ander ongedierte aan! Sluit etenswaren daarbij altijd af in een plastic bakje. Niet alleen gaat u wespen tegen op deze manier. Ook andere ongediertesoorten zullen minder snel naar uw tuin trekken. Mocht u toch met wespen te maken krijgen, dan kunt u uw eigen wespenvanger maken van een plastic fles. Op internet vindt u hier instructies voor.

You may also like