Hoe te winkelen voor kleding nadat de baby is geboren?


Laten we eerlijk zijn, nadat je een baby hebt gekregen, verandert je lichaam. Heel veel. En ook al weet je dat het tijd kost om je lichaam terug te laten stuiteren (of misschien wel nooit, en dat is ook goed!), toch wil je je als jezelf voelen. Als je slecht passende kleding draagt, voel je je alleen maar slechter, dus het is tijd om te investeren in een post-partum garderobe waarin je er goed uitziet en je je geweldig voelt! Hier zijn een paar tips over waar je op moet letten bij het winkelen voor kleding na de geboorte van je baby.

Tip #1: Vind een nieuwe pasvorm

Na de baby zal je lichaam anders zijn. Het is dus logisch dat de kleren die vroeger pasten, je nu niet meer op dezelfde manier zullen passen. Dat betekent niet dat je een hele kledingmaat groter moet gaan. Misschien moet je gewoon wel nieuwe kledingstukken aanschaffen die wat meer vergevingsgezind zijn. En vergeet de voedingskleding niet! Dit is essentieel voor iedere nieuwe moeder. Op termijn is het natuurlijk niet meer nodig, maar in die eerste maanden is een goede voedingsbeha je beste vriend. 

Tip #2: Denk aan de kleur 

Na de baby zul je misschien meer neigen naar donkere kleuren. Misschien omdat ze vergevingsgezinder zijn of misschien omdat ze je een beter gevoel geven als alles een puinhoop is en vlekken overal op de loer liggen. Wat de reden ook is, als je merkt dat je vaker naar donkere kleuren grijpt, laat het dan zo! Je kunt altijd wat vrolijkheid injecteren met lichte accessoires of schoenen. 

Tip #3: Overweeg verschillende stijlen 

Het kan zijn dat je oude garderobe niet meer past bij je nieuwe lichaamsvorm. Als je favoriete spijkerbroek niet helemaal goed past, probeer dan eens iets anders, zoals een vloeiende maxi-jurk of een comfortabele legging en een oversized trui. Het is niet omdat je lichaam veranderd is dat je stijl dat ook moet zijn!

Tip #4: Shop online

Vrijwel iedere vrouw kent het vervelende gevoel dat pashokjes en slechte belichting je kunnen geven over je eigen lichaam. Shoppen voor een nieuwe garderobe in fysieke winkels kan daarom confronterend zijn direct na je zwangerschap. De oplossing? Shop gewoon online en pas je kleding lekker thuis voor je eigen spiegel. Er zijn heel veel shops te vinden met kleding voor jou en je kleintje, zoals Noppies

Tip #5: Mix met accessoires 

De juiste accessoires doen vaak meer dan je denkt! Overweeg daarom om niet een totaal nieuwe garderobe aan te schaffen, maar gewoon wat frisse accessoires. Mooie oorbellen, een nieuwe tas of een subtiele ketting kunnen je die confidence boost geven waar je juist nu zo naar op zoek bent. 

Vind wat bij je past  

Het kan moeilijk zijn om je aan te passen aan je lichaam na de geboorte, maar de juiste kleding vinden kan je helpen om je weer jezelf te voelen. Met deze tips in je achterhoofd kun je gaan winkelen tot je erbij neervalt! Wie weet vind je wel een paar nieuwe kledingstukken die je geweldig vindt.

You may also like