Hoeveel kost een traplift

Hoeveel kost een traplift


Het kan zijn dat je onverwachts slecht ter been wordt, maar jouw huis hier helemaal niet op ingericht is. Vooral het boven komen is vaak een probleem dan. Een goede oplossing kan dan een traplift zijn. Trapliften zijn natuurlijk ook een belangrijk hulpmiddel voor ouderen. Soms zijn ze onmisbaar om te kunnen zorgen dat ouderen of mensen die slecht ter been zijn kunnen blijven wonen in hun woning. Een traplift is er in verschillende soorten. Deze zorgt er voor dat je eenvoudig de trap op kan zonder dat je zelf de trap op hoeft te lopen. Uiteraard zit er veel verschil in trapliften.

Verschillende soorten trappen

Allereerst is het belangrijk om je soort trap te bepalen. Hierin is het belangrijk om te bezien of een trap bochten bevat en hoeveel bochten de trap dan heeft. Trapliften voor een trap waar bochten in zitten zijn duurder dan trapliften voor een rechte trap. Aangezien ongeveer 80 procent van alle woningen een trap in huis heeft die beschikt over minimaal 1 bocht kan je er eigenlijk al vanuit gaan dat het bij jou thuis ook om een trap gaat met een bocht. Hierdoor zal je traplift dus duurder zijn.

Kosten van een traplift

Een traplift voor een rechte trap is gemakkelijk te installeren. Een traplift voor een rechte trap is vaak al binnen een aantal uren geïnstalleerd.  De kosten van een traplift voor een rechte trap zijn ongeveer 1490 euro. Deze trapliften zijn een stuk goedkoper dan trapliften voor een trap met bochten.

Een traplift installeren op een trap met bochten is zeker mogelijk, echter is dit wel lastiger dan bij een rechte trap. Hierdoor liggen de kosten voor zo een lift ook hoger. De kosten hiervoor zijn ongeveer 2490 euro. Gaat het om een trap met meerdere bochten dan liggen de kosten nog hoger. Houdt dan rekening met een prijs van ongeveer 2690 euro.

Uiteraard hebben we het hierboven over een indicatie. Als je een exacte prijs wil weten dan kan je het beste een prijsopgave opvragen bij een leverancier. Mocht je de prijzen nu te hoog vinden dan kan je altijd nog kijken voor een gebruikte traplift. Veel leveranciers hebben namelijk ook gebruikte trapliften in hun bezit.

Een traplift voor jou

Vraag goede informatie over trapliften zodat je zeker weet dat je de juiste traplift aanschaft. De prijzen van trapliften zijn namelijk best hoog. Mocht een traplift nou te duur zijn vraag dan informatie over gebruikte trapliften. Ook deze liften kunnen helemaal aangepast worden aan jouw huis.

You may also like