Houten vloer voor ieder vertrek

Houten vloer voor ieder vertrek


Een houten vloer staat prachtig in eigenlijk ieder vertrek. Ga je voor een strakke houten vloer, of breng je de nostalgie in huis met een mooie houten kloostervloer? Een houten vloer steelt altijd de show en is bovendien goed te combineren met verschillende interieurstijlen, juist omdat er zoveel verschillende tinten zijn, een rustig patroon of juist houten vloeren met veel noesten. Een houten vloer in ieder vertrek, kan dat? We staan er bij stil in dit blog.

Houten vloer voor een woning

Een houten vloer staat dus prachtig bij elke stijl. Helemaal als je gaat voor natuurlijke tinten in een Urban Jungle, of juist als warme ondertoon in een Industrieel interieur. Een houten vloer kan perfect in een hal, woonkamer, keuken, kantoorruimte of in een slaapkamer. Een houten vloer is namelijk zo behandeld dat het best tegen een stootje kan als schuivende meubels, schoenen met zand eronder, speelgoed dat over de vloer heen gaat en honden of katten die hun nagels in het hout zetten tijdens het lopen.

Houten vloer voor een woning

Houten vloer in badkamer?

Er is één maar! Een houten vloer kan minder goed in een badkamer, of eigenlijk gewoon liever niet. Waarom niet? Omdat je te maken hebt met veel vocht en temperatuurschommelingen. Dat vindt een houten vloer minder prettig. Het zoekt een uitgang naar ruimte, als het uitzet door de warmte. Daardoor is er een mogelijkheid dat de vloer bol gaat staan. Door al het vocht wordt de vloer minder mooi maar ook minder stevig. Een no-go dus. Wel zijn er genoeg look a like houten vloeren, zoals pvc of houtlooktegels die wel prima in een badkamer gelegd kunnen worden. Zo heb je toch de warmte van een houtlook, maar heel weinig onderhoud aan de vloer in de badkamer.

Laat je informeren over een houten vloer

Laat je informeren over een houten vloer en koop een vloer bij een speciaalzaak. Een houten vloer is namelijk een flinke investering en daarnaast wil je er zo lang mogelijk plezier van hebben, dus moet je voor kwaliteit gaan. Bebo Parket is een gerenommeerde vloerenspeciaalzaak en heeft ook een grote showroom waar je terecht kunt voor informatie en inspiratie.

You may also like