scheerapparaten

How to: intieme zones ontharen


Steeds meer vrouwen én mannen scheren hun intieme zones. Enkele jaren geleden leek het zelfs een ware hype te zijn. Veel vrouwen vinden het niet mooi om veel schaamhaar te laten staan. Ze trimmen het bij of halen het geheel weg. Of je nu een man of vrouw bent, ontharen gaat in principe altijd volgens hetzelfde proces. Ontharen en zoveel mogelijk huidirritatie voorkomen. We kennen allemaal wel het onprettige gevoel als je door verkeerd scheren te maken krijgt met bultjes en huidirritatie. Je schaamhaar scheren moet je daarom altijd op correcte wijze aanpakken. Zo voorkom je de meeste irritatie en geniet je van een glad resultaat. How to: intieme zones ontharen? Alle tips lees je hier!

1.         Schaf een goed scheerapparaat aan

Ook bij scheren geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom altijd voor dat je met de juiste ‘tools’ aan de slag gaat. Vervang je mesje tijdig, zodat deze niet bot kan worden. Wanneer je snel uitslag krijgt van gewone mesjes, kan je ook nog apparaten voor elektrische ontharing overwegen. Hiermee kan je zeer eenvoudig en snel ontharen, zonder de huid kapot te maken. Hiermee voorkom je huidirritatie.

ontharing

2.         Bereid de huid goed voor

Voordat je begint met scheren is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden. Wanneer je over veel schaamhaar beschikt, is het raadzaam om eerst de haren goed te trimmen. Doe dit met een scherp schaartje of speciale trimmer. Een scheerapparaat is gemaakt om korte kleine haartjes effectief weg te snijden. Wanneer de haren te lang zijn geworden, kunnen deze het scheerapparaat snel verstoppen. Hierdoor geniet je van een minder mooi resultaat.
Alvorens je aan de slag gaat met het scheren, neem je eerst een warme douche of heet bad. Hierdoor wordt het gemakkelijker om grof schaamhaar weg te scheren. We snappen uiteraard ook dat je hier niet altijd de tijd voor hebt. Gebruik dan een natte warme handdoek en houd deze tegen het kruis aan. Dit duurt enkele minuten en zal het scheren vereenvoudigen.
Nu breng je scheerschuim aan op de te scheren huid. Kies voor scheerschuim die specifiek ontworpen is voor het scheren van schaamhaar. Deze zijn ongeparfumeerd en voorkomen huidirritatie.

3.         Scheren maar!

Nu is het echt hoog tijd om te gaan scheren. Je beschikt over het juiste scheermesje en de huid is goed voorbereid. Maar hoe nu verder?
Trek eerst de huid goed strak. Wanneer de huid ‘kreukelt’ of wat losser is, is de kans groter dat je jezelf snijdt tijdens het scheren. Vergelijk het met het aanbrengen van make-up. Om dit netjes te doen, zal je ook eerst de huid gladtrekken voor een mooier resultaat. Bij een gevoelige huid scheer je altijd in de richting van de haargroei. Zo voorkom je huidirritatie en het ontstaan van ingegroeide haren. Wanneer je huid minder gevoelig is en je een zo glad mogelijk resultaat wilt hebben, kan je er beter voor kiezen om tegen de haargroei richting in te scheren.
Blijf niet doorscheren als een gedeelte van de huid al glad is. Hierdoor kunnen de onderliggende haarzakjes ontsteken en gaan irriteren. Wanneer je nog maar kort je intieme zones scheert, is het raadzaam om de huid na het scheren enkele dagen met rust te laten. De huid moet wennen aan deze nieuwe gewoonte.
En voilà! Een glad resultaat waar je (als het goed is) dagen plezier van hebt!

 

You may also like