Je huis schoon krijgen en schoon houden

Je huis schoon krijgen en schoon houden


Iedereen zal graag een mooi schoon huis willen en we stoppen er gemiddeld veel tijd in om dit te realiseren. Goed alles afstoffen, ramen lappen, boenen en veel zullen dit wekelijks of soms meer herhalen, gewoon omdat het prettig is een schone en gezonde leefomgeving te hebben. Als je alle kamers inclusief keuken en badkamer hebt gedaan ben je al snel een uur verder (natuurlijk afhankelijk van de grootte van je huis), maar feit is we stoppen er veel werk in. Vaak zul je tevreden zijn met het resultaat en heb je het idee dat het hele huis nu wel goed onderhanden is genomen.

Niets vergeten?

Alles ruikt weer lekker fris en je wilt even het raam open doen en zorgen voor nog meer frisse lucht. Op het moment dat je het raam open wilt doen, ruik je toch een onaangename geur. Je gordijnen ruiken niet meer zo fris. En dan zit er ook nog een vlek op die je eerder niet was opgevallen. Het irriteert je en je wilt er iets mee doen, dus besluit je je gordijnen te wassen. Het wassen en reinigen van gordijnen kan soms een tijdrovende klus zijn en je wilt het goed doen, want gordijnen zijn behoorlijk duur. Kijk goed of je gordijnen wasmachine bestendig zijn, dit is namelijk niet altijd zo – sommige gordijnen zul je met de hand moeten wassen of je kunt ervoor kiezen om het reinigen van je gordijnen uit te besteden. Dan weet je in ieder geval dat het in goede handen is en dat het specialistisch werk zal zijn. Het is ook niet een alledaagse klus en vaker dan 2x per jaar zal het over het algemeen niet voorkomen.

Tips voor een schone woning

Voorkomen is beter dan genezen is hier ook voor het schoonmaken van je huis ook weer van toepassing. Trek schoenen uit, ruim losliggende spullen op, gebruik een deurmat voor gasten en maak een vlek direct schoon, zonder deze te laten opdrogen en in de vloer trekken. Daarnaast is het beter om zeer regelmatig schoon te maken, want als je het goed bijhoudt scheelt het in tijd en kun je iedere keer een andere klus erbij pakken. Daarnaast houd je het op deze manier ook dragelijker voor jezelf, omdat je niet een hele avond of een zaterdagochtend ervoor hoeft te gebruiken. Zorg ervoor dat je alle kamers meepakt en verdeel grotere klussen per week, waardoor je niet alles in één keer hoeft te doen.

 

 

You may also like