Iemand een hart onder de riem steken? Zo doe je dat!

Iemand een hart onder de riem steken? Zo doe je dat!


 

Het leven valt niet altijd even mee. Tegenslagen, teleurstellingen, ziekte, verlies… het heeft grote invloed op hoe we ons voelen. Misschien zie je dit ook in je nabije omgeving terug. Dierbaren die door een groot dal gaan. Zich verloren voelen. Je zou zo graag iets van hun pijn weg willen nemen, maar er is vaak niet veel wat je kunt doen. Behalve er zijn. Toch wil je graag meer dan dat doen. Een lichtpuntje in het donker brengen. Maar hoe steek je iemand een hart onder de riem? Waar moet je dan aan denken? 

Breng een kleinigheidje langs 

Als een dierbare door een moeilijke periode gaat, is het een goed idee om wat vaker van je te laten horen. Misschien wil je wel een extra teken van liefde geven. Dat kan bijvoorbeeld door een kleinigheidje langs te brengen. Denk hierbij aan een theecadeau met allerlei lekkere theesoorten en kleine lekkernijen voor een heerlijk rustmomentje. Je kunt ook een bos bloemen langsbrengen of eten wat hij of zij heel lekker vindt. Dit zijn slechts kleine dingen, maar kunnen echt iemands dag maken. 

Kom regelmatig een kopje koffie drinken 

In een moeilijke periode vinden mensen het vaak lastig om hulp te vragen. Zeggen “als ik iets kan doen, dan kan je me altijd bellen” is dan ook meestal niet voldoende. Niet alleen voelen ze zich snel bezwaard om dit te doen, ook weten ze vaak niet wat voor hulp ze nodig hebben. Dit kost simpelweg te veel energie om over na te denken. Daarom is het beter om met concrete oplossingen te komen. Stel bijvoorbeeld voor om wat vaker langs te komen. Stuur regelmatig een berichtje en laat zien dat je er echt alles aan wil doen om te helpen. 


Dat is niet altijd even gemakkelijk. Als iemand ziek is en niet beter kan worden, dan valt er niets op te lossen. Je kan deze persoon echter wel op andere manieren helpen. Bijvoorbeeld door wat klusjes in het huishouden te doen, te koken of gewoon wat tijd met hem of haar door te brengen. Dat is ongelooflijk waardevol. 

Stuur een kaartje 

Je hoeft niet altijd fysiek aanwezig te zijn om iemand een hart onder de riem te steken. Dit kan ook op andere manieren. Bijvoorbeeld door het sturen van een lieve kaart. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende kaarten verkrijgbaar. Passend bij vrijwel elke situatie. Kies de kaart dus ook met zorg uit. Is er geen enkele kaart met de juiste woorden? Kies dan voor een blanco kaart en begin zelf met schrijven. Vind je dit lastig? Dan kun je online vaak ook inspiratie en gedichten vinden. 

Zorg voor afleiding 

Als iemand door een moeilijke tijd gaat, is het soms lastig om nog de mooie momenten van het leven te zien. Om niet alleen maar in die donkere wolk te blijven hangen. Afleiding is dan ook zeer welkom. Een leuke manier om iemand hierbij te helpen is door een doos cadeau te doen met allerlei inspiratie voor leuke dingen om te ondernemen. Ook leuk om samen te doen. 

You may also like